• VANDRINGSMANDEN - dokumentar om ARNE HAUGEN SØRENSEN

  • TEMA Bibelfilm fx PAUL, APOSTLE OF CHRIST

  • TEMA - kristne film fx BREAKTHROUGH

  • TEMA familiefilm fra 11 år Fx MALEFICENT: MISTRESS OF EVIL - på dvd/blu-ray i denne uge

  • TEMA - BIOGRAFISKE FILM fx Netflix-filmen THE TWO POPES

Film og folk

27.12.2012

Eduardo Verástegui vil lave positive film

Af: Anette Hedager Nielsen
Mexicaneren Eduardo Verástegui have en lovende filmkarriere, men blev troende katolik og vil nu lave film, som fremmer de kristne værdier, sådan som det skete i filmen "Bella".

Eduardo Verástegui har hovedrollen i Bella, som han også er producent på. Det er vigtigt for Edurardo Verástegui, at de film, han spiller med i, har et positivt budskab om liv og familie. Men sådan har det ikke altid været.

Lovende karriere
Eduardo Verástegui er født 1974 i Mexico. Hans far var landmand og dyrkede sukkerrør. Eduardo voksede op med tro på Gud, men det betød ikke noget særligt for ham. Som teenager kom han med i popgruppen "Kairo" og blev kendt. Senere fik han hovedrollen i fem populære tv-serier. Men han havde lyst til mere. Han vovede derfor at tage til Amerika, selvom han ikke kunne engelsk. Her fik han hovedrollen i "Tre piger, én elsker" (2003). Da Eduardo ikke kunne engelsk, bad instruktøren ham om at memorere, hvad han skulle sige.

Filmen handler om en mand, der dater tre kvinder samtidig, og derfor er han nødt til at lyve for dem. Først tænkte Eduardo, at det bare var hans arbejde at lyve, men samtidig blev han stereotypen, der bekræftede, at den rigtige latino-mand er en skørtejæger og upålidelig. Så efter den film tænke han, hvad gør jeg med mit talent? Tilbud var der masser af, men Eduardo var ikke tilfreds. Åndeligt set mente Eduardo, at han var en god person, og at alt var okay.

Han begyndte at gå til engelskundervisning. Det viste sig, at læreren var en ivrig kristen, så udover at lære ham engelsk, spurgte hun ind til, hvad han egentlig ville med sig liv. I første omgang var han for stolt til at fortælle hende det, men hendes måde at spørge på, fik ham til at erkende, at hans liv var fuld af selvmodsigelser.

Tilbage til Gud
Efter seks måneders samtale, blev Eduardo knust over sit forspildte liv. Jesus fik en central plads i hans liv. Han oplevede at blive tilgivet og lovede Gud, at han fremover ville tjene ham. Han indså, at hans evner blev brugt til at nedbryde samfundet moralsk. Han havde kompromitteret alle de værdier, han var blevet opdraget med, for at få berømmelse og succes.

Efter, at han var vendt tilbage til den kristne tro, fik han det svært med bestemte roller. Han indså, at han ikke længere kunne tage roller, som fremmede negative, stereotype billeder af latinoer, eller som modsagde hans tro og værdier. I Hollywood var det et svært standpunkt at tage, og han fik ingen roller i næsten fire år. Han overvejede helt at forlade Hollywood for at blive missionær i Brasilien. Men gennem en ven, blev han overbevist om, at netop Hollywood var en jungle, der har brug for evangeliets lys.

Eget filmselskab
Som skuespiller havde Eduardo ikke indflydelse på budskabet i de film, han var med i. Derfor havde han nu to muligheder: Enten kunne han sætte sig ned og vente på, at et godt manuskript ville dumpe ned i hænderne på ham. Eller han kunne begynde at producere selv. Han valgte det sidste og besluttede at danne sit eget produktionsselskab, Metanoia (græsk: forandring i hjerte og sind). Han ville lave film sammen med sine venner Alejandro Monteverde og Leo Severino. Selskabets vision er at bruge medierne i sandhedens tjeneste og inspirere folk til at producere film, som fremmer de kristne værdier, sådan som "Bella" gør det.

 

Eduardo Verástegui har fundet ud af, at det er hårdt arbejde at arbejde med film med et meget begrænset budget. Hans ven, instruktøren Alejandro, havde forberedt ham på, at han ville blive stærkt frustreret. "Men der er ikke noget bedre, end at vågne op om morgenen og vide, at man kæmper for noget, der er større end én selv, noget der har en mission, der vil gøre en positiv forskel i folks liv," siger Eduardo.

Væk fra stereotyper
Eduardo vil gerne lave film med et positivt budskab, film som højner latinoernes værdighed. "Latinoer er næsten altid skildret på en stereotyp eller meget negativ måde i film," siger Eduardo. "Altid en bandit, den kriminelle, den prostituerede, et bandemedlem, en drukkenbolt, eller hvis man ser godt ud, så er man en Don Juan. Med andre ord: en skørtejæger eller en løgner. Kun få gange ser man latinoer være helte. Jeg tænker ikke helte som Superman eller Spider-Man, jeg mener som den virkelige helt - den daglige helt. En mand, der kommer til dette land med taknemmelighed, og som vil arbejde."

Eduardo mener også, at kvinder - latino-kvinder såvel som kvinder generelt - bliver fremstillet stereotypt i film. Ikke altid, men ofte. "De bliver til sex-objekter, men når jeg tænker på mine søskende, mine forældre, min store familie, så er de ikke objekter. De er kernen i familien, de er fulde af visdom. De er værdifulde. Det er med den overbevisning, jeg gerne vil lave film," siger Eduardo.

Eduardo Verástegui og Alejandro Monteverde ønsker ikke at fordømme eller nedgøre. De ønsker at være lys i mørket. De vil inspirere. Landet Amerika har været en velsignelse for Eduardo og hjalp ham med at nå sine drømme. Uanset hvad Amerika/Hollywood gør, så påvirker det planeten. Han mener, at Hollywood tilhører Gud, og at de kristne er nødt til at generobrere det. Eduardo siger, at hans primære formål ikke er at være skuespiller, producer eller berømt, men at være tro mod Gud og gøre hans vilje.

Andre film
I 2009 fik Eduardo hovedrollen som cirkusdirektør i kortfilmen The Butterfly Circus, instrueret af Joshua Weigel.

I 2012 spillede han en kristen martyr i filmen For Greater Glory; The True Story of Cristiada, instrueret af Dean Wright. Det er en stærk og følelsesladet film, der ikke kun vil underholde. Filmen skildrer en vigtig del af mexicansk historie. Mexicos regering startede i 1920 en religiøs forfølgelse og førte krig mod den katolske kirke. Tusindvis af mennesker døde for deres tro i den periode.

Ligeledes har Verástegui indspillet Monteverdes Little Boy, som handler om kærligheden mellem en far og en søn, hvor barnet er villig til at ofre sig selv for at få sin far hjem fra anden verdenskrig.
Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*

Alle film og folk


DeVon Franklin - trosbaserede films topfigur

Film og folk

Af: Johan Schmidt Larsen 19.03.2019

Med film som "Heaven is for Real", "Stjernen" og "[mere]


Karriere og tro kan ikke adskilles

Film og folk

Af: Johan Schmidt Larsen 02.03.2018

Portræt af Jim Caviezel, der spillede Jesus i "The[mere]


En livslang kamp

Film og folk

Af: Johan Schmidt Larsen 08.01.2018

Mesteren af nordisk filmkunst, Ingemar Bergman, vi[mere]


Da Mexico forfulgte kirken

Film og folk

Af: Anette Hedager Nielsen 27.10.2017

Et glemt kapitel i den mexicanske historie kommer [mere]


HERRENS VEJE – NY DANSK DRAMASERIE

Film og folk

Af: Johan Schmidt Larsen 18.07.2017

Søndag den 24. september kl. 20.00 ruller en ny da[mere]


Systematisk udrydning?

Film og folk

Af: Johan Schmidt Larsen 03.05.2017

Hvorfor lave en film om det armenske folkemord. [mere]


Skuespiller i lære som præst

Film og folk

Af: Johan Schmidt Larsen 16.01.2017

Andrew Garfield spiller jesuitterpræst i filmen "S[mere]


Menneskers lidelse og Guds tavshed

Film og folk

Af: Johan Schmidt Larsen 03.01.2017

I Martin Scorseses film "Silence" spiller menneske[mere]


Med troen i behold

Film og folk

Af: Anette Hedager Nielsen 25.09.2014

Efter mere end 30 år som skuespiller har Denzel Wa[mere]


Bøn, mystik og forfatteren Flannery

Film og folk

Af: Nick Olson 17.07.2014

I dette dybdegående interview fortæller den kristn[mere]


Filmfans ønsker trosbaserede film og Hollywood leverer

Film og folk

Af: Johan Schmidt Larsen 17.06.2014

Flere bibelske og trosbaserede film har i 2014 hve[mere]


Kærligheden tåler alt

Film og folk

Af: Johan Schmidt Larsen 15.11.2013

Ida Dwinger er aktuel i Niels Malmros' film "Sorg [mere]


Mest romantiske film

Film og folk

Af: Anette Hedager Nielsen 26.08.2013

Filmatiseringer af Nicholas Sparks' populære roman[mere]


En genert mesterinstruktør

Film og folk

Af: Johan Schmidt Larsen 19.06.2013

Den generte, amerikanske mesterinstruktør Terrence[mere]


Eduardo Verástegui vil lave positive film

Film og folk

Af: Anette Hedager Nielsen 27.12.2012

Mexicaneren Eduardo Verástegui have en lovende fil[mere]

Viser resultater 1 til 15 af 44
<< Første < Forrige 1-15 16-30 31-44 Næste > Sidste >>
Annoncer