• TEMA familiefilm fra 11 år fx den kristne FAMILY CAMP

  • INDERST INDE 2 i biografen

  • ORDINARY ANGELS på VOD, fx Blockbuster.dk

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • FULD AF KÆRLIGHED i biografen - den 4. mest sete danske film i 2024

Alle anmeldelser - Action

Zombieland: Double Tap

10 år efter "Zombieland" kommer 2'eren. Filmen forsøger at være morsom, men det lykkes dårligt. Filmen er slet ikke samme niveau, som andre film i genren.

ActionGyserKomedie
Produktionsår: 2019
Varighed: 99 min.
Censur: 15 år
Instruktør: Ruben Fleischer,
Medvirkende: Woody HarrelsonJesse EisenbergAbigail BreslinEmma Stone,
Stikord:
 Vold,


Anmeldelse:

Af: Christian Riis Jensen - 30.10.2019FORSINKET 2’ER

Sidste årti kunne nemt kaldes for ”zombiernes guldalder”. Zombier var det hotteste i underholdningsbranchen, og alle ville have en bid af kagen. Der udkom et virvar af forskellige fortolkninger og vinkler på zombiekonceptet, både på film, i serier og i spil. Heriblandt udkom også den første "Zombieland".

"Zombieland" revolutionerede ikke ligefrem genren, men den var alligevel lidt unik blandt et hav af middelmådige film inden for samme genre. En fjollet, letsindig komedie, der gjorde grin med klichéer fra andre zombiefilm og smed nogle personificerede stereotyper ind i en apokalyptisk verden.

Intet banebrydende nyt
"Zombieland: Double Tap" kommer heller ikke med noget banebrydende nyt til genren, men fortsætter i samme dur, som den første film. Hvis filmen var udkommet otte år før, havde den været nemmere at sluge, men genren er praktisk talt død, og man forventer meget mere af en efterfølger her 10 år efter. Filmen føles som en såkaldt cashgrab, da filmen selvfølgelig er en formidabel mulighed for at tjene nogle nemme penge på en succesrig 1'er.

I en af trailerne til filmen, reklameres der med, at man har hentet manuskriptforfatterne bag Deadpool-filmene og instruktøren fra ”Venom”. Historien og især dialogen i Deadpool-filmene er suveræn, og "Venom" var en af de store filmoverraskelser i 2018, så der er rigtig meget at leve op til, hvis det er de film, man gerne vil sammenlignes med.

Men hvis man regner med, at humoren er på niveau med "Deadpool", eller bare "Zombieland", så bliver man slemt skuffet. Jeg ventede ivrigt på, at humoren skulle blive højdepunktet, men jeg kunne simpelthen ikke få mig selv til at grine, selvom jeg rigtig gerne ville.

Samme skuespillere og en enkelt ny
Filmens hovedpersoner, den lille familie bestående af fire polare modsætninger, bliver spillet af de samme skuespillere. Endnu en oplagt årsag til at blive forventningsfuld, for de er alle fire Oscar-nominerede skuespillere. Emma Stone vandt endda en for La La Land i 2016. Deriblandt er Abigail Breslin, der var 13 år i den første film, og nu er blevet 23 og skal spille den samme rolle. I modsætning til de andre tre, indebærer det, at hendes karakter ikke længere har de samme genkendelige træk.

Blandt de fire gamle kendinge, introduceres der også et nyt uventet medlem. Madison, spillet af Zoey Deutch er en typisk ”dum blondine", men hun udgør noget af filmens bedste underholdning. Hun passer nemlig overhovedet ikke ind i gruppen, og det medfører nogle frustrerende, men samtidig underholdende scener.

Filmen er kommet på dvd og blu-ray.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.2 af 6. 5 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer