• BOY ERASED nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Drama

Win Win

En familiefar, der er frivillig brydetræner, kæmper med økonomien, men får en chance for at lette lidt på situationen.

DramaKomedieTEMA SportsfilmTop 10 2011
Produktionsår: 2011
Varighed: 106 min.
Censur: 11 år
Instruktør: Tom McCarthy,
Medvirkende: Paul GiamattiAmy RyanJeffrey Tambor,
Stikord:
 Etik,


Anmeldelse:

Af: Finn Andersen - 13.11.2012"Win Win" er en tænksom komedie med en god morale. Der er sjove, desperate og dramatiske elementer. Og så bruges sport (brydning) som en ledetråd til at finde vejen i livet.

Paul Giamatti spiller Mike Flaherty, som har et lille advokatfirma med lavvande i kassen. Han er også frivillig bryde-træner på den lokale skole. Holdet er forfærdeligt – det kan selv os med minimal viden om brydning godt se. En af Mikes klienter, Leo, er gammel og lider af demens. Da man ikke kan lokalisere datteren, tilbyder Mike at blive værge, for at kunne støtte Leo i hans valg om at blive i sit eget hjem. Mike opdager, at han kan tjene lidt på det, og det er med til at vække hans interesse. Mike vælger dog at flytte Leo til et ældrecenter for at undgå at have for meget arbejde med ham, og han snyder dermed dommeren i sagen.

Filmen giver os sympati for Mike i begyndelsen. Han behøver pengene, og han ønsker ikke at fortælle sin kone, at han mangler penge. Hans brydehold er elendigt, og han har stress. Endda så meget, at han får et angstanfald, mens han er ude at jogge med en ven.

 Nu tror Mike, at det går fremad, men da han har et ærinde ved Leos hus, sidder Leos teenagebarnebarn, Kyle, på trappen og invaderer hans liv. Leo har aldrig mødt Kyle før, og da han er på ældrecenter, ender Kyle i kælderen hos Mike. Kyle er en spinkel fyr, men det viser sig, at han er et stort brydetalent – så nu er mange af Mikes problemer dermed løst.

Men så dukker Leo datter - og Kyles mor - op, direkte fra et narkoafvænningsophold og ønsker at hente sin søn og overtage værgerollen.

Paul Giametti spiller ofte lidt sørgelige roller, fyre som ikke rigtig klarer sig. Her går det ikke så galt. Han er en god familiefar, forsøger intelligent at klare sagerne – og det ender da også godt.

Film i denne genre ender ofte med den totale nedtur. Men her dukker antihelten op og vender noget dårligt til noget godt for Kyle.

Selvom kristne emner berøres, er det ikke en trosbaseret film som fx The Blind Side. "The Blind Side" er desuden baseret på en virkelig fortælling, hvorimod "Win Win" er fiktiv.

 "Win Win" er en charmerende, stille film om almindelige mennesker, og vi bliver mindet om, at vi alle behøver tilgivelse, og at vi alle kan gøre en forskel.Jeg tror, at det er bedst at se filmen uden at have læst anmeldelser eller fortælle en masse om den inden. Det vil gøre oplevelsen bedre.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer