• FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

  • TEMA KRISTNE FILM fx. JESUS REVOLUTION

  • TEMA BIBELFILM fx TESTAMENTE: HISTORIEN OM MOSES

Alle anmeldelser - Drama

War Room

Endnu en kristen film af Kendrick-brødrene. Denne gang om bønnes betydning. Handlingen er desværre lidt for enkel.

DramaAffirm filmsTEMA Kristne film
Produktionsår: 2015
Varighed: 120 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Alex Kendrick,
Medvirkende: Priscilla C. ShirerT. C. StallingsKaren AmbercrombieAlex Kendrick,
Stikord:
 Bøn,
 Tro,


Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 26.04.2016HJÆLP TIL BØN

Det er dejligt med en film om bønnens kraft og om, hvad der sker, både når vi glemmer at bede, og når vi kommer ind i et vedholdende bønsliv. Filmen "War Room" handler om at gå ind i sit lønkammer, lukke døren og bede vedholdende til Gud og udvikle ikke bare en fast rutine, men gøre bønnen – og lønkammeret – til en kampplads.

Kristne manualer
De to Kendrick-brødre har lavet vor tids største kristne filmsuccesser. De står bag Fireproof, om ægteskabet, og Courageous, om at være kristne mænd og forsvarere for familien. Jeg har anmeldt begge de førnævnte, og som det fremgår, er jeg ikke ubetinget begejstret for denne type film. Skal man se dem - og den nye "War Room" - så skal man være klar over, hvad det er, man går ind til.

Når Kendrick-brødrene laver film, så er det små "manualer", de skaber. Hvis de ønsker at formidle noget om ægteskabet, så laver de ikke bare en film, men udgiver også tilhørende selvhjælpsbøger, bønnejournaler, osv. Det samme gælder "War Room", som er en del af en "pakke", indeholdende film, bøger, studiehæfter, osv.

Fotografering og historie
Kristne film fra Kendrick-brødrenes filmselskab er altså gennemtænkte temapakker, hvor man ikke kun serverer en film med stof til eftertanke og samtale, men også ønsker at sælge den udvidede pakke, bestående af diverse tilhørende produkter.

Har man det fint med denne kristne form for marketing, vil man også have det fint med, at filmene – inklusive "War Room" – virker utroligt manual-agtige. Som sådan er filmen god, fordi den handler om bønnens kraft, og om at bruge lønkammeraet som kampplads.

Scenografien er også flot, og der er meget høj billedkvalitet og smuk fotografering. Men manuskriptets og historiens kvalitet er ganske ringe. Historiens dilemma tager kun få minutter at løse, og resten af filmen er, synes jeg, spild af tid. Ingen nye dilemmaer, men blot en række flot filmede sekvenser, der viser, hvor lykkelig familien er nu, hvor de har fundet sammen i bøn.

Historien kort fortalt
Kort fortalt handler historien om et ægtepar, hvor manden ikke bare negligerer sin familie (hustru og datter), men også snyder og stjæler fra sin arbejdsplads. Hustruen møder en gammel, kristen kvinde, som lærer hende at kæmpe i bøn. Og gennem bøn forandres familiens situation, så vi efter blot én times spilletid har en grædende mand på knæ for Gud.

Én skuespiller fortjener dog stor ros, nemlig Karen Abercrombie. I filmen spiller hun en 75-årig kvinde, som i mange år har kæmpet i bøn. Skuespilleren, Karen, er imidlertid kun i begyndelsen af 50-erne, og hun spiller rigtig godt og overbevisende.

Se filmen og brug filmen for det, den er, nemlig en filmisk manual om bøn og bønnekamp.

Filmen er kommet på dvd og blu-ray.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.8 af 6. 5 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Brian, 28-03-20 21:38:
Hvad filmen mangler af det ene og det andet opvejes til gengæld af en smittende tillid til Gud som Karen Abercrombie udspiller for fulde gardiner.
Edvard Kristiansen, 21-05-19 04:10:
Gud hjælpe os også tilgive os min kone også min børnene
Anders, 25-10-16 12:03:
Rigtig god kristen film - uden at den bliver alt for patetisk
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer