• ORDINARY ANGELS på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOY ERASED nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Komedie

Viktor mod verden

Viktor lægger sit trygge og dog frygtfulde eremitliv bag sig og rejser til København for at finde sin far i Christian Arhoffs noget ujævne debutfilm.

KomedieTEMA Danske film
Produktionsår: 2023
Varighed: 92 min.
Censur: 7 år
Instruktør: Christian Arhoff,
Medvirkende: Nicolai JørgensenNicolas BroBodil Jørgensen,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Niels Christian Askholm - 11.08.2023HELLERE BANGE END DØD 

I Christian Arhoffs debutfilm ”Viktor mod verden” møder vi Viktor, spillet af Nicolai Jørgensen, der trods sin voksne alder bor alene med sin livsforskrækkede mor afsides og afskåret fra omverdenen. Viktors mor er bange for alt, så det er Viktor også. De lever i en boble, hvor de ser Morten Korch på VHS og lægger militærlignende slagplaner for deres indkøbsture. Men en dag, efter hans mor er kommet til at insinuere, at Viktors far alligevel ikke er død, beslutter han sig for at drage ud i verden og finde sin far, den berømte saxofonist Charlie Leth. I imidlertid er faren, som er spillet af Nicolas Bro, ikke længere i showbizz. Han kalder sig i stedet Peter og er salgschef hos et skræntende forsikringsselskab. Vi følger nu Viktors finurlige vej ind i det virkelige liv i forsøget på at lære sin far at kende, finde kærligheden og ikke mindst vende skuden for det kriseramte forsikringsselskab ud fra sin mors livsmantra: ”Hellere bange end død”.

Lige ved og næsten
”Viktor mod verden” er en lettere sort komedie i en ufarlig tone. Den nordiskprægede humor er båret af fysisk komik kombineret med akavet stilhed, der føres i langdrag – præcis som man ville se det i et afsnit af Family Guy. Desværre rammer det aldrig helt plet. Kameraføringen er piftet op i bedste Wes Anderson look-alike stil, og selvom det giver filmen et friskt pust, formår det ikke helt at løfte komikken med sig. Plottet er lige så gennemhullet som en schweizisk Emmentaler, handlingen er banal, utroværdig og forudsigelig, og modsat dens livsbekræftende swing jazz musiktematik, går filmens tempo en anelse for langsomt.

Filmen er let at se, og man føler sig i godt og hyggeligt selskab. Trods et par middelsjove momenter og en række velfungerende cameos med Mikael Bertelsen, føles ”Viktor mod verden” dog for meget som et provinsteater, der forgæves forsøger at ramme den komiske timing. Jeg nærer håb om, at Christian Arhoff om et par film eller tre leverer en knivskarp komedie, som hele Danmark kan grine af, men for nu forbliver ”Viktor mod verden” desværre en lige-ved-og-næsten-oplevelse. To store stjerner kan det blive til.

Kan ses på Blockbuster.dkBrugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 2.0 af 6. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer