• FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

  • TEMA KRISTNE FILM fx. JESUS REVOLUTION

  • TEMA BIBELFILM fx TESTAMENTE: HISTORIEN OM MOSES

Alle anmeldelser - Action

Unstoppable

Et ubemandet godstog på vej mod den store katastrofe. Skuespillerne gør det godt, men filmen er desværre alt for forudsigelig.

ActionDramaThriller
Produktionsår: 2010
Varighed: 95 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Tony Scott,
Medvirkende: Denzel WashingtonChris PineRosario DawsonEthan Suplee,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Sprint Aagaard Korsholm - 04.04.2011Vi befinder os en ganske almindelig dag på Fuller Ranger banegård i Wilkins, Pennsylvania. Vi følger morgenopstarten på banegården. Blandt andet skal et stort godstog rangeres. Ganske normal arbejdsrutine. Men denne morgen sker en hel kædereaktion af menneskelige fejl, der resulterer i, at vi pludselig har et kæmpe godstog, der ubemandet og for fuld kraft drøner af sted. Filmen skulle til en vis grad bygge på en autentisk begivenhed i 2001 – i givet fald må det være den dag på Fuller, hvor Murpheys lov viser sin gyldighed: "Alt det, der kan gå galt, vil gå galt på det mest uheldige tidspunkt."

Tre hverdagshelte
Konduktøren Will Colson (Chris Pine) møder ind på sin første arbejdsdag. Her skal han arbejde sammen med den erfarne lokomotivfører Frank Barnes (Denzel Washington). De sætter sig i deres tog på samme strækning som det løbske godstog – bare noget længere nede ad jernbanestrækningen.

Kemien er ikke for god mellem de to: den grønne og den erfarne, den hvide og den sorte, den opfarende og den sindige. Men begge har problemer på hjemmefronten, og på trods af den dårlige kemi opstår der i løbet af filmen en god kommunikation mellem dem.

På Fullers hovedcentral skal Connie Hooper (Rosario Dawson) have det kølige overblik og få trafikken til at glide. I løbet af kort tid går det bid for bid op for hende, hvad der er ved at ske: et kæmpestort løbsk godstog for fuld fart! Det viser sig også, at det indeholder giftstoffer og brændstoffer nok til at skabe en gigantisk katastrofe. Og det er lige præcis, hvad der vil ske: i en skarp kurve inde i en storby på jernbanestrækningen vil toget ikke kunne holde sig på skinnerne i den sindssyge fart, det efterhånden har!

Og på skinnerne mellem ulykkestoget og kurven befinder sig et tog fuld af skolebørn samt toget med Will og Frank. Så er scenen sat til en klassisk spændingsfilm, hvor katastrofen truer! Igen og igen mislykkes forsøgene på at stoppe toget, men til sidst lykkes det de tre helte at gøre det. Connie ved at gå på tværs af det lokale politi og de øverste jernbanemyndigheder og i stedet følge Will og Frank i deres vovede ideer; Will og Frank ved at risikere liv og lemmer for at udføre et genialt, men yderst risikabelt redningsforsøg.

Forudsigelig spænding
De tre spiller godt, og filmen er både skudt og klippet som en god spændingsfilm. Men den fanger bare aldrig. I løbet af ganske kort tid ved man, hvordan den vil ende. Den er nemlig sammensat af lutter kendte kliche-forløb:

1) Den heltemodige kvinde med ben i næsen og hår på brystet (og samtidig naturligvis fotomodelagtig køn), der må kæmpe med uduelige og magtsyge mænd, og som naturligvis har en træfsikker intuition.

2) Den unge, hidsige mand med musklerne i orden og rod i familielivet, der gennem en krise vækkes og bliver helt – og dermed får løst rodet i familielivet.

3) Den midaldrende mand, der står til at fyres og alligevel ofrer alt for sin arbejdsplads og dermed naturligvis ikke bare beholder jobbet, men forfremmes. Og hans to teenagepiger, som han som alenefar har et problematisk forhold til, ser deres helte-daddy på tv og bliver helt vilde med ham igen. Hverken skolebørn eller helte kom alvorligt til skade, men mit intellekt gik ikke fra filmen uden skrammer: kunne man ikke have gjort det hele lidt mindre forudsigeligt?

Summa summarum: 1+2+3 = ikke mere end tre stjerner!Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer