• FURIOSA: A MAD MAX SAGA i biografen

  • GRUNDTVIG Serie på DRTV

  • BLACKBERRY nu på Viaplay udover filmstriben.dk og dvd

  • FULD AF KÆRLIGHED i biografen

  • STELLA. ET LIV i biografen

  • FLERE RINGENES HERRE-FILM PÅ VEJ

  • DUNE: DEL 2 nu på dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Drama

Trash

Tre gadedrenge finder en tegnebog på lossepladsen. Da de ikke vil aflevere den til politiet, må de flygte.

DramaThriller
Produktionsår: 2014
Varighed: 114 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Stephen Daldry,
Medvirkende: Wagner MouraRooney MaraMartin Sheen,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen - 11.08.2015FORDI DET ER RIGTIGT!
Tre brasilianske gadedrenge, Raphael, Gardo og Rato/Gabriel tjener lidt penge ved at finde flasker og andet i skraldet på en stor losseplads i den brasilianske millionby Rio de Janeiro. En dag finder de en tegnebog med penge. Politiet leder efter den og får en fornemmelse af, at drengene ved, hvor den er. Der udloves en pæn dusør, men drengene vil finde ud af, hvorfor tegnebogen er så eftertragtet, så de ender med at være på flugt. Tegnebogen tilhører José Angelo (Wagner Moura), som var på flugt fra politiet. Vi ser gennem flashbacks, hvorfor han var på flugt.

Filmen skildrer de umenneskelige vilkår, storbyens fattige lever under. Samtidig møder vi et smittende humør og et livsbekræftende gåpåmod hos drengene. De kender deres slumkvarter ud og ind. De er frække og snedige, og de er ferme til at bevæge sig rundt i baggårde, på bagtrapper og hen over tagene. Det giver mange sjove og spændende situationer, hvor de snører det korrupte politi og flygter fra situationer, der ikke gik helt, som de havde planlagt. Handlingen er ikke altid lige realistisk, men man glæder sig, hver gang drengene slipper godt fra et eller andet vovestykke.

Fader Julliard (Martin Sheen) er præst i slummen, og Gabriel kommer af og til hjem til ham og får lidt mad. Olivia (Roney Mara) er socialarbejder i området og prøver at lære drengene lidt engelsk. Fader Julliard kommer ikke med prædikener, men han viser sin omsorg ved at værdsætte og hjælpe den enkelte. Drengene har en snak om Guds eksistens, og Gabriel bemærker, at Gud er hos de fattige. Kristendommen har en naturlig og ikke påtrængende plads, og den skildres positivt.

Da Olivia spørger drengene, hvorfor de bliver ved at undersøge sagen, selv om politiet er efter dem, svarer de: "Fordi det er det rigtige." Hvis man kan tale om et budskab i filmen, så er det, at korruption, magtmisbrug og vold fra magthaverenes side skal bekæmpes, og at det ikke altid er forgæves at sætte sig op mod overmagten. Ligesom i Slumdog Millionaire tror filmen på det gode i mennesket.

Instruktøren Stephen Daldry har i film som Billy Elliot og Ekstremt højt og utrolig tæt på vist, at han er god til at arbejde med børn som skuespillere. Drengene spiller utrolig godt. De er charmerende og overbevisende. Men alle skuespilpræstationerne er i orden. Fotograferingen trækker os med ind i slummen, og lydsporet har velvalgt musik og medrivende sange.

Det er en engelsk-brasiliansk film, som bygger på Andy Mulligans roman af samme navn. Andy Mulligan fortæller, at han skrev romanen på 10 dage og havde Drengen i den stribede pyjamas som forbillede for at skrive kort, seriøst og vidunderligt. "Trash" er for både voksne og familier med større børn, der kan tåle lidt uhygge.

Læs om Martin Sheen i Alting har sin pris.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 5 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer