• BOY ERASED nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

The Young Victoria

Sukkersødt romantisk drama om den unge dronning Victorias møde med sit livs kærlighed, prins Albert.

Biografi/baseret på virkelig historieDramaRomanceTEMA Biografiske filmFilmstriben.dk
Produktionsår: 2008
Varighed: 100 min.
Censur: 7 år
Instruktør: Jean-Marc Vallée,
Medvirkende: Emily BluntRupert FriendMiranda RichardsonPaul Bettany,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 31.03.2010Mit umiddelbare kendskab til Englands tidligere dronning, Victoria, var vel egentlig først og fremmest, at hun var kysk, puritansk og… victoriansk. Slår man op i ordbogen, så betyder "victoriansk" netop gammeldags borgerlig og snerpet. Og kigger man på fotos af dronning Victoria, så er det en sammenbidt dame, der sidder i sort begravelsestøj og har lidt tykke kinder.

Men sætter man så filmen "The Young Victoria" i dvd-afspilleren overraskes man noget: Emily Blunt, som spiller Victoria i filmen, har de karakteristiske kinder som fra førnævnte foto, men her hører al lighed også op. I filmen er Victoria frigjort og nærmest nuttet. Og så er hun en målbevidst karrierepige.

Filmen begynder i 1837, hvor prinsesse Victoria er 17 år. Hun er arving til tronen efter sin dødssyge onkel, kong William. Men Victorias mor og hendes samlever, sir John Conroy, forsøger inden hendes 18 års fødselsdag at få hende til at fraskrive sig magten for i stedet at indsætte Conroy som formynder og regent. Det lykkes ikke, for Victoria er en skarp, kløgtig pige, og straks, da kong William dør, indsættes hun som Englands regent.

Man mærker godt, at Victoria, især i disse hendes unge år, er en brik i et politisk spil. Og da prins Albert, hendes tyske fætter med hvem hun bliver gift, dukker op på scenen, bliver det politiske spil ikke mindre. Det er imidlertid tydeligt, at disse intriger ikke er særligt vigtige i denne film. Den er lavet som et romantisk drama om kærligheden mellem Victoria og Albert. Og som sådan gør den sig ganske godt. Den er sød, den er blød, og den svæver hen over de politiske intriger uden reel interesse.

Kun danske Jesper Christensen - i en birolle som baron Stockmar - samt førnævnte sir John Conroy giver lidt kød til filmens ellers meget nuttede billeder. Det er glansbilledagtigt og er langt fra beretningerne om den "victorianske" Victoria.

Der er kun én reelt spændende scene i filmen, men den er til gengæld opdigtet… og kun taget med for at give det indtryk, at prins Albert var en sand helt.

Virkelighedens Victoria og prins Albert fik enorm betydning for deres samtid, både politisk og kulturelt. Og Victoria er den til dato længst siddende monark. Det bliver spændende at se, om der kommer en ordentlig film engang, som fortæller den langt mere relevante historie om den "ældre Victoria".Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer