• THE ROSA PARKS STORY nu på dvd og filmstriben.dk

  • GRAN TURISMO nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • INGEN KENDER DAGEN nu på filmstriben.dk udover dvd og blu-ray

  • LADY BIRD nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • HVOR FLODKREBSENE SYNGER nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • NEXT GOAL WINS på dvd og blku-ray samt Disney+

Alle anmeldelser - Animation

The Simpsons Movie

Verdens værste familie kommer på det store lærred.

AnimationKomedieFamiliefilmTEMA Familiefilm A/7 år
Produktionsår: 2007
Varighed: 90 min.
Censur: 7 år
Instruktør: David Silverman,
Medvirkende: Danske stemmer:Niels EllegaardHelle DollerisMille Hoffmeyer Lehfeldt,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 06.08.2007Familien Simpsons er rendyrket kult. Man kan i dag få krus, tandbørster, ure, musemåtter, osv. med billeder af medlemmerne af familien Simpson. Den nærmest bøvet vanvittige far, Homer; sønnen, Bart, som altid udfordres og forfølges af faderen; hustruen, Marge, som måske har lidt de samme kvaliteter som Ozzy Osbourne's hustru i doku-serien "The Osbournes"; og endelig søstrene Lisa og Maggie.

Tv-tegnefilmen, som nu har kørt 10 sæsoner i USA, har modtaget et hav af priser, og mange har ventet med stor spænding på biograffilm-udgaven. Eller, som producenten af filmen siger det: "Der kræves et bredt lærred for fuldt ud af kunne vise Homer Simpsons episke idioti." Det er egentlig meget godt sagt, for filmens handling er i høj grad baseret på Homers både stupide og dybt egoistiske påfund.

En miljøkatastrofe
Filmens omdrejningspunkt er en stor sø, uden for byen. Søen er meget forurenet, og blandt andet Homers ældste datter, Lisa, går aktivt ind i at alarmere byens borgere og politikere. Det lykkes til sidst: Søen tømmes for affald og der bygges en betonmur op, så man ikke længere kan smide noget derud.

Men det afholder bestemt ikke Homer fra at bryde loven og lave total kaos. Ved et tilfælde erhverver Homer sig en gris. Grisens afføring opbevarer han i en stor silo, han selv bygger. Men da siloen en dag er fyldt, skal den jo skaffes af vejen. Hvordan? Jo, den skal naturligvis bare dumpes i søen.

Det lykkes for Homer, men resultatet bliver, at søen og området bliver så forgiftet, at landets regering – i skikkelse af Arnold Schwarzenegger, som nu er blevet præsident – lader en enorm kuppel sænke ned over byen. Byens borgere er nu fanget i deres eget miljøsvineri. Hvad der videre sker, skal ikke afsløres her, men det er morsomt at se på. For voksne, men også for de børn, der var med ved forevisningen.

Samfundskritik for både børn og voksne
Filmen om familien Simpson er både for børn og voksne. De forskellige familiemedlemmer i serien/filmen er hver især arketyper, som man nemt kan forholde sig til – i hvert fald i form af latter og rysten på hovedet. Samtidig indeholder filmen og tv-serien en god portion samfundskritik. Der bliver prikket til både politiske, økonomiske, mediemæssige og kirkelige sager.

I biograffilmen er det især miljøet og kirken, det går ud over. Filmen indledes således med et temmelig morsomt kig ind i de fleste amerikaneres "amerikanske religiøsitet" samt en lokal menigheds noget aparte gudstjenesteform. Det er satirisk – og det er rigtig morsomt.

Nogle vil måske føle, at der bliver trådt lige vel meget på bestemte kirkelige ligtorne, men det afhænger naturligvis af de øjne, der ser. Filmen kan i bedste fald opleves som en dybt humoristisk tegnefilm med dybe, satiriske undertoner over for især politik og religion.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer