• BOY ERASED nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Drama

The Notebook

Allie og Noah forelsker sig hovedkulds og deler en uforglemmelig sommer. Men Allies overklasseforældre sætter en stopper for forholdet.

DramaRomance
Produktionsår: 2004
Varighed: 124 min.
Censur: 15 år
Instruktør: Nick Cassavetes,
Roman/manuskript: Nicholas Sparks,
Medvirkende: Ryan GoslingRachel McAdamsJames Garner,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Johannes Lindbjerg - 12.10.2010DEN SVÆRE KÆRLIGHED
En god gammeldags, romantisk historie om ubrydelig kærlighed danner rammen om dramaet "The Notebook", der på ingen måde byder på store overraskelser eller fornyelser inden for genren. Men som alligevel må betegnes som særdeles vellykket.

Som teenagere mødes Allie og Noah i førkrigstidens USA. De forelsker sig over hals og hoved, på trods af sociale skel, og de deler en uforglemmelig sommer sammen i Sydstaterne, hvor Allie holder ferie med sin familie.

Allies overklasseforældre ønsker for intet i verden, at hun skal giftes med en knægt fra arbejderklassen og sætter en stopper for forholdet. Allie drager bort, og selvom Noah skriver hver dag i et helt år, får han ingen svar. Da de tilfældigt mødes mange år senere, er det for sent – Allie er forlovet og skal giftes.

Historien om Allie og Noah er skrevet i en gammel notesbog og spiller en stor rolle i Dukes liv. Duke bor på et plejehjem, og hver dag besøger han sin veninde på plejehjemmet og læser højt for hende af historien. Han gentager den igen og igen, men intet hjælper, hun er senil og husker intet … Han vil give alt, for at opleve hende som hun var – bare en eneste gang, og hans eneste håb ligger i at blive ved med at læse ...

Filmen er baseret på Nicholas Sparks internationale bestseller af samme navn - på dansk Minder i mol.

Skuespillerne i filmen er et mix mellem to generationer, idet unge stjerner som Ryan Gosling og Rachel McAdams bliver suppleret af garvede kendinge som James Garner og Gena Rowlands, og de gør det udmærket i denne helt igennem vellykkede film.

Filmen skiller sig egentlig ikke ud, men indeholder alle de ting, som et drama og en film om kærlighed skal indeholde for at fungere. Desuden bliver man nemt fanget ind af stemningen i filmen, der giver et godt indblik i livet i sydstaternes USA, der har dannet rammen om mange storslåede filmsucceser førhen, fx "Borte med blæsten".

"The Notebook" er velegnet for dig, som ønsker at se en film, der ikke er alt for tung – men som samtidig er vellykket og byder på en god aftens underholdning.

Jeg synes godt om filmen og har givet den 4 stjerner.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.6 af 6. 14 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer