• FULD AF KÆRLIGHED i biografen

  • STELLA. ET LIV i biografen

  • FLERE RINGENES HERRE-FILM PÅ VEJ

  • DRIVE-AWAY DOLLS nu på dvd og blu-ray

  • DUNE: DEL 2 nu på dvd og blu-ray

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

The Night Listener

Hvad er sandhed, og hvad er fiktion i denne film med Robin Williams i hovedrollen. Williams løfter filmen i en ellers tynd historie.

Biografi/baseret på virkelig historieDramaThriller
Produktionsår: 2006
Varighed: 86 min.
Censur: 15 år
Instruktør: Patrick Stettner,
Medvirkende: Robin WilliamsToni Collette,
Stikord:
 Mod,


Anmeldelse:

Af: Finn Andersen - 18.01.2011Gabriel Noone (spillet af en min mine favoritter, Robin Williams), er radiovært på et aftenshow. Han leverer historier, og han har lyttere over hele USA. Gabriels kæreste, Jess, forlader ham, og han har sværere og sværere ved at passe sit arbejde.

En ven giver ham et bogmanuskript for at hjælpe ham og for at høre hans mening. Manuskriptet er skrevet af en 14-årig dreng, Pete Logand, der tilsyneladende har haft et utrolig hårdt liv med misbrug og svigt. Fortællingen griber Gabriel dybt. Pete passes nu af en plejemor, Donna. Det viser sig, at Pete er meget syg efter mange års misbrug. Pete og Donna bor langt ude på landet for at undgå, at Pete bliver indhentet af sin fortid.

Gabriel har kun telefonisk kontakt med dem, men ofte, for de to er fan af hans sene radioprogram. Aftaler om at mødes bliver ikke til noget på grund af både hans og deres aflysninger.  Venners skeptiske bemærkninger og hans egne tanker om sagen, får ham til at opsøge. Hans besøg tilfredsstiller ham ikke, og han spekulerer stadig på, om Pete lever, om Donna er svagtseende, eller om det kun er ham selv, der finder på det hele.

Handlingen foregår i et homoseksuelt miljø, og det beskrives som helt normalt! Gabriels ven er hiv-smittet, og det var i første omgang derfor, han tog ham til sig. Også i kontakten med Pete og Donna, er det helt klart Gabriels omsorg for andre, der betyder noget. Eller er det et forsøg på at finde flere historier til sit radioprogram?

Det er en rigtig metropolhistorie med de miljøer, der beskrives. Men det gøres godt og troværdigt. Det, Donna fortæller, underbygges gennem filmklip. Filmen er baseret på en bog af samme navn. Historien er lidt tynd, og filmen holdes i gang med det drama, der ligger i handlingen. Det er altid en fornøjelse at se Robin Williams, og han er et plus i filmen. Uden at jeg vil afsløre mere af handlingen, kan jeg sige, at Donna er drivkraften i historien.

Flere andre film og -serier har sene radioværter. Fx "Sleepless in Seattle", som er en kærlighedshistorie, og "Frasier" Her bruges temaet med radio også til at bringe flere af karaktererne sammen.

Der er altid noget at tænke over, efter at man har set en film, men denne film kan man ikke snakke længe om.  Jeg synes egentlig ikke filmen bidrager med noget, og jeg følte, at jeg havde spildt tiden lidt.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer