• LÆRERVÆRELSET nu på filmstriben.dk udover dvd

  • DESPERATION ROAD nu på dvd og blu-ray

  • STOCKHOLM BLOOTBATH nu på dvd og blu-ray

  • THE ROSA PARKS STORY nu på dvd og filmstriben.dk

  • GRAN TURISMO nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • INGEN KENDER DAGEN nu på filmstriben.dk udover dvd og blu-ray

  • HVOR FLODKREBSENE SYNGER nu på Netflix udover dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Komedie

The Muppets

Et skønt gensyn med Muppet Show, hvor der også bliver leget med tv-mediet og introduceret nye figurer.

KomedieFamiliefilmTEMA Familiefilm A/7 år
Produktionsår: 2011
Varighed: 98 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 7 år
Instruktør: James Bobin,
Medvirkende: Jason SegelAmy AdamsChris CooperRashida Jones,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 06.07.2012Efterhånden som tv-mediet får flere og flere årtier på bagen, og det ene tv-show overtager det andet, sker det nu ofte, at de "gamle" serier, film og skuespillere får enten et re-make eller udsættes for (kærlig) parodiering. For os, som var unge i 70'erne og 80'erne, er der film, serier og skuespillere, som har en særlig betydning og en plads i forståelsen af vores barndom.

Der er lavet re-makes af tv-serien The A-Team i filmen af samme navn fra 2010.
Der blev lavet en kærlighedserklæring til Star Wars og Star Trek i filmen "Fanboys" fra 2009.
Der blev lavet en parodierende kærlighedserklæring til Disneys tegnede prinsesseeventyr i Fortryllet fra 2007.
Der blev lavet en kærlighedserklæring til skuespilleren Andy Kaufman i filmen "Man on the Moon" fra 1999.

Og i 2011 blev der så lavet en skøn kærlighedserklæring til alle tiders dukkeshow, "The Muppet Show", i filmen "The Muppets". Og når jeg skriver "skøn", så mener jeg det. Filmen "The Muppets" er en skøn, velspillet, farverig og tårefremkaldende hyldest og kærlighedserklæring til Jim Hensons Muppets.

Det originale tv-show begyndte i 1976 og havde en ugentlig kendis som eneste menneskelige medvirkende. Var du barn eller ung i 1980'erne, vil du kende navne som Kermit, Piggy, Fozzie, Animal og Gonzo.

Historien i filmen "The Muppets" fra 2011 er både simpel og rørende. Kæresteparret Gary og Mary er med deres ven, Walter (som selv er en dukke), på ferie i Los Angeles. De opdager, at en millionær vil købe Muppets' gamle teater og rive det ned. For at forhindre det, rejser de tre rundt for at finde og genforene hele Muppets-familien og få dem til at lave et sidste show.

Det sker i filmen med masser af sjov, tårevædende gensyn, herlige kabaretsange – og så indeholder filmen også en lang række fine og gennemtænkte parodier på selve tv-mediet: Skuespillerne og dukkerne gør ofte opmærksom på, at de godt ved, de er med i en film, og flere gange taler de om, at den og den scene, de nu er med i, burde tages om, osv.

Det er skønt, det er herligt, og jeg sad flere gange med tårer i øjnene, fordi gensynet med dukkerne er så godt lavet, og historien er så skøn og så tro mod den gamle Muppets-stil.

Mine to drenge, som ikke er vokset op med Muppets, gav jeg en hurtig introduktion til de oprindelige shows: En række klip fra showene på YouTube, og så var de begge klædt godt på til at se filmen – og fik en herlig oplevelse ud af det.

For nu at runde af: Se filmen, hvis du er vokset op med Muppet Show. Se den, hvis du har lyst til en film, der bare er farverig, godt skrevet og spillet – og med masser af små "bemærkninger" til selve tv-mediet. Se den alene, med børnene eller børnebørneneBrugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 6.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer