• UNSUNG HERO nu på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOYHOOD nu på Netflix udover dvd

  • BIRTHDAY GIRL nu på Blockbuster.dk

  • THE CALL OF THE WILD nu på Netflix udover Disney+, dvd og blu-ray

  • PAST LIVES på dvd og blu-ray

  • THE ZONE OF INTEREST nu på MAX udover dvd og blu-ray

  • ONE LIFE i biografen

Alle anmeldelser - Drama

The Lucky One

Under krigen i Irak finder marinesoldaten Logan et foto af en pige. Da han kommer hjem, vil han opsøge pigen. Det kommer der en forelskelse ud af, men med de obligatoriske forhindringer undervejs.

DramaRomance
Produktionsår: 2012
Varighed: 101 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Scott Hicks,
Roman/manuskript: Nicholas Sparks,
Medvirkende: Zac EfronTaylor SchillingBlythe DannerRiley Thomas Stewart,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen - 13.07.2012STILLE, VOKSENDE KÆRLIGHED

Indledningsscenen i filmen er en krigsaktion i Irak. Marinesoldaten Logan (Zac Efron) og hans venner er i ildkamp. Logan ser noget på jorden og bøjer sig ned for at samle det op. I samme øjeblik falder en bombe tæt ved dem, og hans venner dør. Det viser sig, at det er et foto af en pige. På bagsiden står der "keep safe". Logan får en ide om, at fotoet reddede ham den dag og flere gange siden. Han vil gerne finde pigen for at takke hende, for hun må være en skytsengel for ham.

Hjemkommet til Amerika har Logan stærke krigstraumer og skyldfølelse over at have overlevet, selv om kammeraterne blev dræbt. Han får en ide om, hvor pigen bor og opsøger hende. Det er Beth (Taylor Schilling), der sammen med sin bedstemor og sin 7-årige søn, Ben (Riley Thomas Stewart), driver en hundekennel. Beth søger en medarbejder og tror, at Logan kommer for at søge stillingen. Logan tager jobbet og får ikke sagt, hvorfor han er kommet til hende. Der opstår kærlighed mellem dem, og det bliver ikke lettere at fortælle sandheden.

Beths søn Ben kommer rigtig godt ud af det med Logan. Beths eksmand Keith er jaloux over, at Logan arbejder hos Beth. Man ser, at Logan efterhånden har fået mere kontrol over sine reflekser. Fx vil man i flere situationer forvente, at han kommer op i det røde felt, men han er tavs og afventende - også over for Keiths chikane.

"The Lucky One" er en filmatisering af Nicholas Sparks' roman af samme navn. Som Nicholas Sparks siger, så kan man sagtens finde kristne pointer, hvis man kigger efter dem. Da Ben bliver spurgt om at spille violin i kirken, siger han nej med den begrundelse, at han måske kvajer sig. "Så er det godt, det er i kirken, for der tilgiver folk." Også Logans påfaldende optræden med ikke at "slå igen", kan få én til at tænke på "elsk din fjende". Beth siger: "Han [Logan] er så perfekt, at det må gå galt på et tidspunkt." Og ja, Logan er meget perfekt - måske for at vise modsætningen til Beths eksmand. Et tema, der tages op flere gange, er skæbnen. På den ene side tror Beth og hendes mor, at der var en plan med, at Logan fandt det foto og blev ledt til Beth, men at personen, der ejede fotoet, skulle dø, for at Logan kunne leve, kunne de alligevel ikke sige. Set ud fra en kristen etik er der ikke meget at udsætte, bortset fra det sædvanlige, at de ikke kan vente til ægteskabet med fuldbyrdet sex.

Logan og Ben spiller 'Tis so sweet to trust in Jesus. Den vil muligvis være kendt af amerikanere, så de får et indirekte budskab gennem melodien. Ben har en masse herlige indslag og spiller sin rolle rigtig godt. I det hele taget er der gode skuespilpræstationer. Der er mange flotte stemningsbilleder og musikken er god til at underbygge handlingen. Det er en sober og smuk, romantisk film med de obligatoriske forhindringer og forviklinger undervejs. Filmen kan anklages for at være lidt forudsigelig og ret sort-hvid i persontegningerne, men det hører genren til og bør ikke lægges filmen til last. Vi har givet den flere stjerner end avisanmelderne, men det er altså en god fim inden for sin genre.

Filmen er kommet på dvd.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer