• ORDINARY ANGELS på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOY ERASED nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

The Kid

En skræmmende og socialrealistisk film om teenageren Kevin, der vokser op med en fordrukken far og en voldelig mor. Drama af høj kvalitet.

Biografi/baseret på virkelig historieDrama
Produktionsår: 2010
Varighed: 111 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: Nick Moran,
Medvirkende: Rupert FriendNatasha McElhoneIoan Gruffudd,
Stikord:
 Vold,


Anmeldelse:

Af: Anders Kronborg - 26.08.2011"The Kid "er en skræmmende realistisk og aktuel film også i Danmark, hvor vi lige har haft en sag i Brønderslev om misrøgt af børn!

Kevin Lewis har aldrig haft en chance. Han voksede op i en London forstad med en fordrukken far og en voldelig mor. Sult, vold og alkohol i hjemmet hørte til hverdagen. Mobning og misforståelser præger Kevins skoletid på trods af en ellers engageret lærer. De sociale myndigheder viser sig som arrogante og uengagerede.

Filmen viser en dreng, hvis bedste ven er faren, som går rundt i en evig rus af alkohol. Moren har udset sig Kevin som offer for sin vrede i enhver tænkelig hverdagssituation. En lærer opdager blå mærker på Kevins krop og melder det til de sociale myndigheder, hvorefter Kevin kommer på børnehjem og oplever omsorg og opmærksomhed fra lederen af hjemmet, men efter en kort periode kommer Kevin hjem til sine forældre igen, fordi moren tager en snak med sagsbehandleren.

Selv som teenager er Kevins personlighed og holdning mærket at hans forhold til mennesker - især til forældrene. Kevin ender med at få forbindelser til den kriminelle verden, der manipulerer ham og udnytter hans evner til både boksning og til at drive forretning.

"The Kid" er et rigtig godt drama, skuespillerne gør det godt, og historien er godt filmatiseret. Filmen er skræmmende, og jeg ved, at den ikke er urealistisk. Filmen ender heldigvis godt, ellers havde den været uudholdelig.

Man kan spørge, om en sådan barndom overhovedet kan filmatiseres. Kan stemningen og det psykologiske miljø genskabes, så det bliver realistisk?

Jeg var i perioder imponeret af filmen, stemningen og historien. Der er stof til eftertanke for dig, der vil se en skræmmende, socialrealistisk film.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer