• BOYHOOD nu på Netflix udover dvd

  • BIRTHDAY GIRL nu på Blockbuster.dk

  • THE CALLOF THE WILD nu på Netflix udover Disney+, dvd og blu-ray

  • PAST LIVES på dvd og blu-ray

  • THE ZONE OF INTEREST nu på MAX udover dvd og blu-ray

  • ONE LIFE i biografen

Alle anmeldelser - Drama

The Irregulars (serie)

I London har Holmes og Watson gjort byen usikker for kriminelle. Der er også usikkerhed på grund af uhyggelige overnaturlige fænomener. Det får Watson til at kontakte en gruppe unge, hvoraf én har ekstraordinære evner …

DramaKrimiTEMA Serier
Produktionsår: 2021
Varighed: 423 min.
Censur: 15 år
Instruktør: Tom Bidwell,
Medvirkende: McKell DavidThaddea GrahamJojo Macari,
Stikord:
 Sorg,


Anmeldelse:

Af: Sprint Aagaard Korsholm - 11.05.2021OVERNATURLIG KAMP 

I en ussel kælder nede ved Londons kloakker bor fire unge, der kæmper for at overleve. Bea (Thaddea Graham) er på mange måder "mor" for sin lillesøster Jessie (Darci Shaw), den forældreløse Billy (Jojo Macan), der er firkløverets muskelmand, og Spike (McKell David), der er en lidt finurlig dreng, der holder sammen på flokken. Jessie lider af voldsomme mareridt, hvor hun er i kontakt med en overnaturlig kraft.

Dr. Watson opsøger firkløveret, fordi han har brug for Jessies evne til at kontakte disse kræfter. Først til at løse nogle mindre sager med forbindelse til okkulte miljøer, men snart til at løse noget, der vel nærmest kan beskrives som at redde hele verden. Skellet mellem vores verden og en overnaturlig og ond dimension er begyndt at revne. Derved er monstre allerede sluppet ud og er begyndt at sprede rædsel i London. Men det er kun en lille forsmag på, hvad der sker, når revnen bliver større og til sidst helt åbner, så vores verden opsluges af den anden dimension.

Sherlock på retur
Lad mig advare med det samme. Hvis du er stor fan af den traditionelle fremstilling af Sherlock Holmes og Dr. Watson, vil du måske opleve denne serie som et misbrug af disse gode mænd. De fremstilles i hvert fald meget anderledes og langt mindre glorværdigt end i den klassiske udgave. Den bundsolide Watson virker her ret så utroværdig, og den skarpsindige Holmes er en stakkels narkoman, der kun er skyggen af sit gamle jeg. Sammen med det møgbeskidte firkløver skal de tage kampen op. Ja, og så mangler vi at præsentere den femte unge person: Leopold, der er prins, men som flygter fra sin overbeskyttede tilværelse på slottet, fordi han forelsker sig i Bea efter at have set hende et kort øjeblik fra vinduet i den kongelige karet.

Kamp for overlevelse
Seriens nerve er spundet sammen af flere tråde. Alle hovedpersoner kæmper mere eller mindre med deres fortid og dennes konsekvenser for deres liv nu. Samtidig udvikler de forskellige relationer sig i spændingsfeltet mellem kærlighed og had, mistillid og tillid. Kontakten til det overnaturlige udvikler sig også voldsomt, da Jessie for alvor tager kampen op, støttet mere eller mindre helhjertet af de andre. Egentlig lyder intet af alt dette særlig nyt eller originalt. Men det er sammensat på en måde, der i hvert fald fik mig gjort afhængig af spændingen med at følge med i de unges kamp for at overleve.

Den anden dimension
Den okkulte side fremstilles som en blanding af diverse kendte ting, lige fra Tarotkort og Quija-bord til besværgelser og til et Frankenstein-monster i botanisk have. Den eneste beskrivelse, vi får af denne dimension, er, at det er stedet for de ånder, der efter deres jordiske død ikke ønsker at rejse videre. Kort sagt: det er ikke noget særlig tydeligt overnaturligt univers, men en lidt usammenhængende cocktail af diverse forestillinger. En af dem, der har været i denne dimension i mange år, beskriver dens "positive" sider således: "Liv medfører død og dermed lidelse. Så hvis livet ophører, vil døden og dermed lidelsen også ophøre. Så det vil være en stor fordel, hvis denne dimension overtager hele verden og dermed udsletter livet."

Sammenhold for overlevelse
Dybest set er det vel – ud over at være en svært underholdende serie – en beretning om sorg og smerte, især ved en hård opvækst og ved tab af en elsket person i en alt for tidlig alder. Ligeså er det en beretning om fem unge, der vokser fra at være børn og til at blive voksne i en verden, hvor det kan være svært at finde godhed og tryghed. De unge erfarer, at det medfører svære beslutninger og smerter at blive voksen – blandt andet det at måtte give afkald på den store kærlighed, fordi der også er andre, man elsker og skal hjælpe. En beretning om at sammenhold er nødvendig for at overleve og for at gøre verden til et bedre sted at leve. De unge spiller faktisk rigtig godt, og det er med til at redde serien fra at blive endnu en pubertetsserie af den slags, markedet er oversvømmet af.

Kan ses på Netflix.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer