• FLERE RINGENES HERRE-FILM PÅ VEJ

  • DRIVE-AWAY DOLLS nu på dvd og blu-ray

  • DUNE: DEL 2 nu på dvd og blu-ray

  • THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Thriller

The Inquiry

L'Insiesta

En film som blander Bibelens beretninger om tiden efter påske med fiktion, men den lever desværre ikke op til forventningerne.

ThrillerTEMA Bibelfilm
Produktionsår: 2007
Varighed: 112 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: Giulio Base,
Medvirkende: Daniele LiottiDolph LundgrenMax von SydowMónica Cruz,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Johan Schmidt Larsen - 19.02.2008EN TAM OPLEVELSE
"The Inquiry" foregår i år 35 efter Kristus. Der går rygter om en konge fra Østen. Den romerske kejser Tiberius føler sig overbevist om, at denne konge har forbindelse til jøden Jesus af Nazaret, der blev korsfæstet, og som efter sigende genopstod fra de døde.

Tiberius (Max von Sydow) sender inkvisitoren Tauro (Daniele Liotti) til Jerusalem for at undersøge, om der er hold i rygterne. Med sig har han den germanske slave Brixos (Dolph Lundgren). Tauros skeptiske livssyn bliver både personligt og religiøst udfordret af mødet med kristendommens tilhængere. En af dem er Tabithia (Mónica Cruz), datteren af en af de skriftlærde (F. Murray Abraham).

"The Inquiry" er et sympatisk filmprojekt, som jeg gerne havde forundt en bedre skæbne.  Personligt har jeg altid haft en svaghed for filmgenren, der blander Bibelens beretninger og øvrige tilgængelige historiske fakta med fiktion. Når den slags film lykkes, består virkningen ofte i, at filmens karakterer bliver mere nærværende og troværdige, så publikum bedre kan identificere sig med både handling og persongalleri. Og selve persongalleriet er i orden: Kejser Tiberius, ypperstepræsten, Stefanus, Pontius Pilatus, Saulus fra Tarsus, Maria Magdalene og Simon Peter – de er der alle sammen! Og med filmens flotte rollebesætning gik jeg til den med store forventninger. Men forventningerne blev desværre ikke indfriet.

Selve de ydre omgivelser for filmen virker nogenlunde troværdige, da man har valgt at lave optagelserne i Turnesien og Bulgarien. Men med en film med et stort ambitionsniveau, men med et tilsyneladende moderat budget, kommer både instruktørens kunstneriske formåen og kulissernes generelle kvalitet til kort.

Der males med den store pensel. Manuskriptet og filmens tempo giver ikke filmens dygtige skuespillere den nødvendige tid til at antyde og udfolde deres karakterer. Man får ikke filmens hovedpersoner ind under huden, og derved forbliver den en lidt udvendig og uvedkommende oplevelse, en film der ikke for alvor griber én om hjertet.

Filmens klipning og dens anvendelse af flash backs til Jesu død og opstandelse gør ikke oplevelsen mere troværdig. Samtidig har filmen en temmelig kluntet og utroværdig sammensværgelse mellem ypperstepræsten, Pontius Pilatus (Hristo Shopov fra The Passion of the Christ) og Saulus fra Tarsus. Sammensværgelsen har til formål at overbevise den romerske inkvisitor Tauro om, at hverken Lazarus eller Jesus opstod fra de døde i virkeligheden, men at de bare var skindøde.

Det er kedeligt, at nogle filmproducenter tror, at det går an lave film om bibelrelaterede emner "med venstre hånd" og samtidig tro, at de slipper godt fra det. Det kan godt være, at det gik for 20-30 år siden, hvor kirkefolk generelt ikke var så kræsne, hvad angår den kunstneriske kvalitet, men den går heldigvis ikke i dag.

Læs mere i Historisk drama om Jesu opstandelse.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 2.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer