• THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • SONIC THE HEDGEHOG 2 nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • HAMMARSKJÖLD i biografen

  • Pinsefilm: PAUL, APOSTLE OF CHRIST se fx på Blockbuster.dk eller dvd kan lånes fysisk på bibliotek.dk

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Action

The Hitman's Bodyguard

Humoristisk actionfilm med Ryan Reynolds og Samuel L. Jackson. Filmen kunne blive en af årets store, men det lykkes ikke rigtig.

ActionKomedie
Produktionsår: 2017
Varighed: 111 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: Patrick Hughes,
Medvirkende: Ryan ReynoldsSamuel L. JacksonGary Oldman,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Christian Riis Jensen - 31.08.2017DET BEDSTE FRA BEGGE VERDENER

Filmen "The Hitman's Bodyguard" er en såkaldt "buddy film", hvor to personer - ofte modsætninger - sættes sammen for at samarbejde trods deres store forskelligheder. Filmens hovedpersoner, Michael Bryce og Darius Kincaid, spillet af Ryan Reynolds og Samuel L. Jackson, arbejder nærmest i samme branche. Dog er Michaels job at beskytte rige og indflydelsesrige klienter mod potentielle farer, mens Kincaids job består i at slå disse klienter ihjel. Michaels ekskæreste, der arbejder for Interpol, beder Michael om hjælp til at få fragtet Kincaid til den internationale domstol i Haag, fordi han skal vidne imod den hviderussiske tyran Dukhovich.

Flere film – samme karakter
Filmen er en pærevælling af, hvad Ryan Reynolds og Samuel L. Jackson er kendte og elskede for. Reynolds spiller lidt den samme rolle, som han gjorde i filmen Deadpool, hvor hans humor primært består af hårde stikkommentarer og gakkede jokes. Samuel L. Jackson er en fremragende skuespiller, men han har en tendens til at spille den samme karakter i flere forskellige film. Hans ordforråd i filmen består primært af "motherf*cker" og andre bandeord i kreative kombinationer. Gary Oldman derimod gør et fremragende arbejde i rollen som den stolte diktator af Belarus (Hviderusland), Dukhovich. Med russisk accent og et arret ansigt formår han at spille en på bunden nederdrægtig og skruppelløs diktator med et harmløst og uskyldigt ansigt udadtil.

Karakteren Kincaid forklarer, hvorfor han gør, som han gør, ved at fortælle om sin hårde opvækst. Han bevidnede, at præsten i den lokale kirke, som var hans far, blev slået ihjel og lagt til skue for menigheden på alteret. Kincaid forklarer, at Bibelen siger, at man skal lade hævn være Guds opgave, men at han ikke havde tålmodighed til at vente så længe.

Hård fyr med følsomt hjerte
Hvis man koger hans forhistorie ned, så blev han lejemorder som følge af, at han vendte Gud ryggen. Kincaid viser sig dog også fra en mere følsom side, når han taler om sin kone, som er hans et og alt. Trods det, at hans job er at dræbe mennesker, har han tilsyneladende hjertet på rette sted, da han siger til Michael: "Hvad har du, hvis ikke du har kærlighed?" Alt det Kincaid går igennem for vidne ved den internationale domstol, gør han for at hans kone, som er i fængsel på grund af ham, vil blive løsladt gennem hans vidneudsagn.

Historien, som primært drejer sig om, at diktatoren Dhukovich, der kommer for retten for anklager om folkemord og tyranni, har utroligt meget mere potentiale, end det lykkes filmen at få frem. Hvis man fjernede al unødvendig og overflødig humor fra filmen og i stedet brugte krudt på at arbejde videre med historien som en drama-thriller kunne filmen have været en af årets store. Jeg har læst mig frem til, at det også oprindeligt var planen, men somme tider kan man vel desværre tjene flere penge på en film, hvis den er sjov.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer