• THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • SONIC THE HEDGEHOG 2 nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • HAMMARSKJÖLD i biografen

  • Pinsefilm: PAUL, APOSTLE OF CHRIST se fx på Blockbuster.dk eller dvd kan lånes fysisk på bibliotek.dk

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Drama

The Diary of a Teenage Girl

Filmen er et nedslående tidsbillede, hvor sex løsrives fra ægte kærlighed og nærvær. En ulykkelig historie om en teenagepige, som søger mening og identitet de forkerte steder.

DramaRomanceTEMA Film og sex
Produktionsår: 2015
Varighed: 98 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: Marielle Heller,
Medvirkende: Bel PowleyAlexander SkarsgårdKristen Wiig,
Stikord:
 Sex,


Anmeldelse:

Af: Ketty Dahl - 04.05.2016FILM UDEN GRÆNSER
"Jeg har lige haft sex!" Det er den første replik i filmen "The Diary of af Teenage Girl". Og med den sætning er tonen i filmen slået an. Den handler om Minnie (spillet fint af Bel Powley) - en 15-årig pige, fyldt med hormoner, der kæmper med sin egen usikkerhed, mindreværdsfølelse og seksualitet. Filmen foregår i San Francisco i 70'erne i et miljø præget af druk, stoffer og fri sex. Minnies mor har ikke meget øje for sine døtre, men har nok at gøre med at realisere sig selv i sin søgen efter den sande kærlighed. Hun lever et liv bedøvet af pot og kokain og en evig jagt på mænd, mens døtrene og især Minnie er overladt til sig selv. Samtidig føler moren sig også truet af datteren, som hun kan se har en voksende seksuel udstråling, mens hun selv falmer.

Afhængighed af sex
Minnie, hvis navn på mange måder symboliserer hendes indre jeg, er teenager med stort T og står i grænselandet mellem barn og voksen, og hun prøver uhæmmet grænser af ikke mindst på det seksuelle område. Hun indleder et forhold til morens kæreste, Monroe (Alexander Skarsgaard), og mister sin mødom til ham. Han har på den ene side skyldfølelse over sit forhold til en teenager, og bliver på den anden side mere og mere afhængig af forholdet, mens Minnie bare bruger ham til at prøve sig selv af, i hvert fald i starten. Hun nyder hans afhængighed af sex med hende, men nyder også spændingen ved at snuppe ham fra moren. Minnie er forelsket i følelsen af at være begæret, og via sex er hun pludselig nogen i stedet for en buttet, overset teenager. Dybest set er hun et ulykkeligt pigebarn, der er parat til at slippe alle hæmninger i sin søgen efter accept og at blive elsket, som den hun er. Citat fra filmen: "Hvad er der ved at leve, hvis ingen elsker dig, ser dig eller rører dig." Alle hendes erotiske oplevelser, fantasier og tanker gør hun rede for til en båndoptager, som hun bruger som åbenhjertig dagbog - en "dagbog", som moren en dag finder.

Et liv mod undergang
Filmen er præget af mange sex- og nøgenscener, og de bliver serveret lige på og hårdt, - der er ikke meget romantik eller følelse med.  Minnie er en dygtig tegner, og flere gange bliver hendes tegninger ved hjælp af animation levendegjort, hvilket giver filmen et anderledes præg, men også disse tegninger handler mest om sex og penisser.

Filmen fortæller kort sagt historien om en ulykkelig pige, der tror, at hun bliver sat fri og kan finde mening gennem sex og stoffer. En historie der er fyldt med personer, som har et bizart og overfladisk forhold til hinanden. Set ud fra den vinkel er historien selvfølgelig tankevækkende og interessant, men set ud fra en kristen synsvinkel fortæller den historien om et ensomt liv på vej mod undergang og fyldt med dekadente udskejelser - ikke nogen opbyggelig film.

I dag, hvor mange fylder sig med serier som "Games of Thrones", hvor der nok er et spændende set-up, men også en masse rå og pornoficeret sex, vil denne films scener nok ikke skræmme, men alligevel er det skræmmende og tankevækkende, at unge i dag lader sig forføre af sex uden grænser og tilsyneladende uden moralske skrupler.

"Paradise Hotel" er et eksempel på, hvordan sex gøres til en intrigefyldt konkurrence og et forbrug af mennesker, og når man så kører træt, fortsætter man uden skrupler til den næste - et engangsknald er helt fint, synes devisen at være - undervejs sælger man ud af sig selv uden at opdage det. Det er i den sammenhæng tankevækkende, at man sjældent, selv i kristne kredse, hører højlydte protester over det program.

Midlertidig tilfredsstillelse
"Alt er tilladt, men ikke alt er gavnligt," siger Paulus, og det er i høj grad sandt. I jagten på at føle sig elsket, lader mange unge sig forføre af det store sexudbud, der findes, både rent fysisk, men også via film og bøger, hvor alt pensles ud. Selvfølgelig tænker unge på sex, mennesker er seksuelle væsner, og det er fint og smukt, men når alle grænser falder, falder mennesket også, når det drejer sig om sex.

Som kristne skal vi ikke være blinde og døve. Vi skal turde snakke med vore unge om sex og om grænser, om ansvar, om kærlighed og om, hvad Guds gode tanker for kærlighedslivet er. Sex er en gave fra Gud, men når denne gave misbruges, fanger den mennesker ind i et forbrug af andre mennesker på både deres og egen bekostning. Kærlighedslivet bliver tingsliggjort og dyrisk og mangler alle de gode og spændende intentioner, som Gud oprindelig havde tænkt. Når sex bare er sex uden kærlighed og ansvar, efterlader det kun midlertidig tilfredsstillelse og en ensomhed, hvor man dybest set er overladt til sig selv. Hvis ikke vi snakker med hinanden og de unge om de her ting, så svigter vi stort.

Filmen "The Diary of a Teenage Girl" har en glimtvis god og trist historie at fortælle (og for det, får den én stjerne), men det er ikke en film, jeg vil anbefale - ganske enkelt, fordi dens sexscener bliver for mange og for påtrængende og sproget for råt, - og ja, alt er tilladt, men ikke alt er gavnligt, og den her film gavner ikke i det store billede.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 1.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer