• LÆRERVÆRELSET nu på filmstriben.dk udover dvd

  • DESPERATION ROAD nu på dvd og blu-ray

  • STOCKHOLM BLOOTBATH nu på dvd og blu-ray

  • THE ROSA PARKS STORY nu på dvd og filmstriben.dk

  • GRAN TURISMO nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • INGEN KENDER DAGEN nu på filmstriben.dk udover dvd og blu-ray

  • HVOR FLODKREBSENE SYNGER nu på Netflix udover dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Drama

The Butterfly Circus

En fantastisk smuk og billedskøn kortfilm om den stærkt handicappede Will, der bliver medlem af "The Butterfly Circus" og oplever værdi og mening i sit liv.

Drama
Produktionsår: 2009
Varighed: 22 min.
Censur: 7 år
Instruktør: Joshua Weigel,
Medvirkende: Eduardo VerásteguiNick VujicicDoug Jones,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 27.12.2012Kortfilmen "The Butterfly Circus" er en god og billedskøn oplevelse at se og fin at bruge til samtaler om menneskers værdi og identitet uanset svære omstændigheder og personlige handicap.

Filmen varer blot 20 minutter, og er instrueret af ægteparret Rebekah og Joshua Weigel, hvis mål det er at skrive og producere meningsfulde film som underholder, udfordrer og inspirerer.

Efter at filmen i 2009 fik premiere, er den via internettet blevet set af over 20 millioner mennesker over hele verden. Fans har sørget for undertekster på 19 forskellige sprog (link til filmen med danske undertekster nederst i artiklen), og den har vundet en lang række priser på diverse filmfestivaler.

"The Butterfly Circus" er historien om manden uden arme og ben, Will, spillet af den kristne evangelist og foredragsholder Nick Vujicic.

Under den store depression i 1930'ernes Amerika var mange mennesker arbejdsløse og hjemløse. Mendez (spillet af Eduardo Verástegui) er den karismatiske leder af et lille cirkus, "The Butterfly Circus", og han leder sin gruppe på vej gennem USA. Undervejs opfører de – nogle gange gratis – deres show, for om muligt at give bare en lille smule lys ind i menneskers liv.

En aften gør de holdt ved et omrejsende tivoli. I et af teltene møder Mendez den handicappede mand, Will, som er aftenens hovedattraktion – i stil med Elefantmanden. Han bliver vist frem som en deform vanskabning, tillige med den tatoverede mand, den skæggede dame og andre.


Will er bitter og ulykkelig, men efter sit møde med Mendez beslutter han sig for at forlade tivoliet, og det lykkes ham at komme om bord på en af cirkussets lastvogne. Cirkusfolkene byder ham velkommen, men Mendez forklarer, at Will må finde sig egen måde at blive en del af showet. Will finder ud af, at Mendez er et særligt menneske, som har givet de forskellige personer i cirkusset en ny chance i livet. En dag opdager Will, at han – trods manglende arme og ben – kan svømme. Han bliver rigtig glad, da han nu er med i showet ikke for at blive fremstillet på grund af sit handicap, men på grund af, hvem han er, og hvad han kan gøre.

Kortfilmen "The Butterfly Circus" er flot filmet, og der er ikke sparet på hverken kulisser, arbejde med manuskriptet eller skuespillerne. Filmens titel fortæller metaforisk, hvad der er historiens tema:

Filmen handler om et cirkus fyldt med "sommerfugle". Smukke skabninger. Ligesom sommerfugle begynder disse smukke skabninger deres liv som noget, der ser mindreværdigt ud, men de oplever en forvandling, der åbenbarer deres indre skønhed og giver dem vinger at flyve med.

Man kan også tænke på "sommerfugleeffekten", tanken om, at et sommerfuglevingeslag på den ene side af kloden, kan starte en orkan på den anden side. Vingeslaget kan teoretisk igangsætte en påvirkning, der fortsætter og forstørres. Det er tilfældet i "The Butterfly Circus", hvor forvandlingen i hvert af cirkusmedlemmernes liv sætter en kædereaktion i gang. Den ændrer kursen for dem individuelt og som gruppe – og også for de mennesker, de kommer i kontakt med, gennem deres rejser rundt i landet.

Der er flere smukke scener i denne ganske korte film, som ikke er specifikt "kristen", men den fortæller og forkynder kristne værdier: Særligt scenen i et ørkenlignende landskab, hvor gruppen af artister kommer forbi en baraklandsby og spreder glæde og lys med deres optræden. Også slutscenen, hvor Will opdager sin sande værdi og identitet, og hvor en af tilskuerne, et handicappet barn, finder den samme nye identitetsfølelse ved at se Will udføre sit stunt, er smuk.

De to mest interessante skuespillere i "The Butterfly Circus" er Eduardo Verástegui og Nick Vujicic.

Verástegui (mexicansk model, sanger, skuespiller) har bl.a. spillet med i filmen "Bella". Senest har han medvirket i "For Greater Glory", som handler om et oprør mod den mexicanske regerings forfølgelse af den katolske kirke. Eduardo Verástegui kom til tro på Jesus gennem sin katolske familie og en kristen engelsklærer, og i dag fravælger han at deltage i film, som strider imod hans kristne tro og værdier.

Nick Vujicic er kristen, født uden arme og ben og rejser verden rundt med både forkyndelse og foredrag. Nick Vujicic holder to slags foredrag: Specifikt kristne foredrag med bibelundervisning, og alment opmuntrende og motiverende foredrag om værdi og identitet. Sidstnævnte er i fokus på Nick Vujicics hjemmeside, lifewithoutlimbs.org, hvor han bl.a. for nylig har lavet en sang og en musikvideo, der tematisk – og uden specifikt forkyndende vinkler – fortæller om værdi og identitet. Nick Vujicic fik en filmpris for sin rolle i "The Butterfly Circus".

 

 

"The Butterfly Circus" egner sig fint til fremvisning og samtale i juniorklubben, teenklubben, konfirmandlokalet, mm. Tag eventuelt udgangspunkt i de temaer, jeg har nævnt i anmeldelsen ovenfor.

"The Butterfly Circus" med danske undertekster (nedenunder traileren)

Interview med Nick Vujicic med danske undertekster

Musikvideoen med Nick Vujicic med danske undertekster

Andagt ved Nick Vujicic med danske undertekster

Læs også Eduardo Verástegui vil lave positive film.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 5 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer