• LYKKELAND (serie) DR1 hverdage kl. 17.15

  • FATHER STU nu på dvd

  • VERDENS VÆRSTE MENNESKE i biografen

  • ELVIS i biografen

  • JURASSIC WORLD 3: DOMINION i biografen

  • VILDMÆND nu på dvd og bllu-ray

  • SONIC THE HEDGEHOG 2 nu på fx blockbuster.dk (dvd 8/8)

Alle anmeldelser - Action

The Amazing Spider-Man

ActionDramaRomance
Produktionsår: 2012
Varighed: 136 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Marc Webb,
Medvirkende: Andrew GarfieldEmma StoneRhys IfansDenis Leary,
Stikord:
 Etik,


Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 23.07.2012Filmen "The Amazing Spider-Man" burde egentlig hedde "Spider-Man 4", for der er lavet tre rigtig gode Spider-Man film, som jeg tidligere har anmeldt.

Nu hvor Toby Maguire er for gammel/for dyr/for … til at spille Spider-Man, har producenterne valgt at begynde forfra på historien, med nye skuespillere, nye special-effects, osv. Altså en "reboot", ligesom filmene Batman Begins og The Dark Knight er reboot's af Tim Burtons Batman-film fra 1989.

Interesserede kan læse min førnævnte anmeldelse af de nu "gamle" Spider-Man film og konstatere, at jeg var og ér begejstret for disse film, fordi de - ud over at levere god underholdning - også behandler temaer som identitet, ungdomsliv og opvækst. De er - på engelsk - såkaldte "coming-of-age"-film.

Det samme er den nye "The Amazing Spider-Man". Den handler om ungdomsliv og identitet, men Peter Parker og hans alias Spider-Man er af en anden støbning end Peter Parker i de "gamle" film. Den nye Peter Parker er mere aggressiv, vred, såret. Og handler på lidt andre impulser end den gamle Spider-Man.

Den første Spider-Man film, fra 2002, var meget tro mod tegneserien. Man kunne se filmen og derefter slå op i tegneserierne og genkende rigtig meget. Sådan er det ikke i reboot-udgaven af Spider-Man. Vores helt er mere aggressiv og præget af vrede, og der er også pillet ved den oprindelige historie.

Lad mig bare kort konkludere: Er "The Amazing Spider-Man" et nødvendigt reboot af filmserien? Nej, overhovedet ikke. Er der tale om en dårlig film? Nej, overhovedet ikke. Filmen er suverænt flot filmet, effekterne er storslåede og den nye Spider-Man er spændende på sin egen måde – så det er en god film for os, der elsker superheltefilm og action.

Så altså en fuldstændig unødvendig reboot af filmserien, men filmen er i sig selv bestemt ikke dårlig. Og den lægger naturligvis (efter rulleteksterne) op til en ny 2'er/5'er.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer