• FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

  • TEMA KRISTNE FILM fx. JESUS REVOLUTION

  • TEMA BIBELFILM fx TESTAMENTE: HISTORIEN OM MOSES

Alle anmeldelser - Drama

State of Play

Journalisten McAffrey er opsat på at finde frem til sandheden i forbindelse med en tilsyneladende tilfældig skudepisode i Washington DC.

DramaThriller
Produktionsår: 2009
Varighed: 127 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Kevin McDonald,
Medvirkende: Russell CroweBen AffleckRachel McAdamsHelen Mirren,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Tony Watkins - 16.06.2009"State of Play" er på mange måder et gammeldags, journalistisk drama, hvor en garvet, hårdhudet journalist risikerer at få hele redaktionens vrede rettet mod sig i forsøget på at grave sandheden frem.  Men filmen handler om meget mere. Det er også en gribende politisk thriller, fuld af forviklinger, tvister og spænding. Den har mange velkendte elementer i sig, som mange vil kalde klicheer, men filmen er så godt lavet, at det ikke ødelægger oplevelsen. Manuskriptet er velskrevet, filmen er mesterligt instrueret af Kevin Macdonald, og alle roller udføres af dygtige skuespillere.

Cal McAffrey (Russel Crowe), der er journalist for avisen Washinton Globe, dækker sagen om en tilsyneladende tilfældig skudepisode i Washington DC, da han ser en af sine gamle venner i nyhederne. Stephen Collins (Ben Affleck) er et lovende håb i Kongressen. Han er flink, smart og ambitiøs, og han er leder af komiteen, som overvåger forsvarsudgifterne. Det, som fanger McAffreys opmærksomhed, er meddelelsen om, at Collins' unge efterforskningsassistent, Sonia Baker, er død. Det chokerer tydeligvis Collins. McAffrey bliver irriteret, da en ung, uerfaren kollega, avisens politiske blogger Della Frye (Rachel McAdams), spørger, om Collins havde en affære med Sonia. McAffrey afviser hendes spørgsmål, men inden længe kræver avisens ledende redaktør, Cameron Lynne (Helen Mirren), at de to arbejder sammen på denne sag. Det er en sag fuld af svigt, korruption og drab. Sager uden en tilsyneladende forbindelse viser sig at være vævet ind i hinanden, og ingenting er sådan, som det tilsyneladende ser ud til.

Cal McAffrey er usoigneret, single og fast besluttet på at afsløre sandheden. Han passer måske på billedet af en gammeldags journalist, men han er langtfra en todimensional type. Venskabet med Stephen Collins er kompliceret. De har en fælles fortid fra dengang, de var værelseskammerater i studietiden, og det er tydeligt, at der tidligere har været stærke spændinger mellem dem (af grunde, som afsløres i løbet af filmen). Mens medierne kaster sig over hinanden for at undersøge og spekulere i en mulig affære mellem Collins og Sonia, er det hos McAffrey, Collins søger tilflugt. I lang tid har de ikke drøftet den igangværende sag, men McAffreys skarpe "næse" for nyheder gør, at han bliver mistænksom overfor, om det, der ser ud til at være en tragisk ulykke, i virkeligheden kan være meget mere uhyggelig. Collins' arbejde med at overvåge forsvarsudgifterne gør, at han havner i en skarp konflikt mellem private sikkerhedsfirmaer, som regeringen bruger enorme summer på i Mellemøsten. Kan det tænkes, at disse kommercielle interesser ønsker, at Collins skal ud af billedet?

Læs hele artiklen At finde sandheden, som dette er et uddrag fra.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer