• FLERE RINGENES HERRE-FILM PÅ VEJ

  • DRIVE-AWAY DOLLS nu på dvd og blu-ray

  • DUNE: DEL 2 nu på dvd og blu-ray

  • THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Drama

Snowpiercer sæson 3 (serie)

Det gigantiske tog, Snowpiercer, kører stadig uafbrudt rundt på en dybfrossen jord. Alle ombord håber på en ny start på jorden. Men magtkampe truer det rullende samfunds overlevelse.

DramaKrimiScience fictionThrillerTEMA Serier
Produktionsår: 2022
Varighed: 458 min.
Censur: 15 år
Instruktør: Christoph SchreweJames Hawes,
Medvirkende: Jennifer ConnellySean BeanDaveed Diggs,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Sprint Aagaard Korsholm - 10.05.2022FORTSÆTTELSE I SAMME SPOR 

Det giver absolut kun mening at se sæson 3 af "Snowpiercer", hvis man har set de to foregående.

Vi er altså stadig i en verden, hvor alt er dybfrosset – bortset fra det gigantiske tog, der uden stop kører rundt som en lille planet i et stort is-univers. Magtkampe og kampe mod naturens kræfter har tæret på besætningen på mange måder. De tre hovedpersoner i sæson 1 og 2 fortsætter deres kampe for overlevelse – for hele besætningen og for dem selv. Mr. Wilford (Sean Bean) er stadig den psykopatiske magtperson. Melanie (Jennifer Connely) er ligeså stadig den benhårde tekniker og Laytor (Daveed Diggs) er stadig den karismatiske, følsomme og drømmende person, der ved skæbnens spil blev leder.

Tålmodighed belønnes
Ud over at røbe, at Melanie stadig er med i gamet, vil jeg ikke afsløre noget. Jeg følte i de første episoder af denne sæson, at der da vist ikke kunne presses mere nyt ud af det slidte tog med den slidte besætning. Men tålmodighed belønnes undertiden – og jeg vil anbefale, at man holder ud, for der kommer drama, nyskabelser og geniale videreudviklinger efterhånden. Men stadig inden for de samme hovedtemaer:

Overlevelse
Vores indblik i det fantastiske togs tekniske muligheder (og begrænsninger) øges i denne sæson. Det kræver sin mand/kvinde at holde det kørende – og hvem ved, hvor længe det kan holde? I hvert fald ikke for evigt. Derfor er der god efterspørgsel i det håb, Clayton gennem sine visioner og Melanie gennem nogle beregninger har givet besætningen:

Dele af jorden er ved at tø op igen! Et gennemgående tema er også, hvorvidt idealisterne, der kæmper for gode og høje mål, også formår at udføre målene med gode metoder - eller om de kommer til at skyde sig selv og deres visioner i foden i kampens hede.

Håb og tvivl kæmper imod hinanden på mange måder. Pudsigt nok spiller de dybere eksistentielle tanker ikke nogen videre rolle i denne serie – og da slet ikke på det religiøse felt. Lidt hist og her, men meget lidt i forhold til mange andre postapokalyptiske film. Men som i de fleste andre i denne genre, er den eneste mulige udgave af redning/frelse, at de overlevende mennesker etablerer en ny verden, hvor de forhåbentlig har lært så meget af erfaringen, at de undlader de dumheder, der vil forårsage en ny katastrofe og true alt liv på jorden.

Relationer
Alle slags relationer findes og udvikles eller afvikles: relationen mellem barn og forælder, mellem to, der elsker hinanden, mellem leder og dem, der ledes, osv. Kærlighed, had, troskab og forræderi, svigt og udholdenhed osv. – der mangler ikke farver i paletten. Wilford tilføjer en del nye farver i det spekter, der omhandler psykopatens uhyggelige evne til at manipulere med alle andre – med det ene formål at fremme sine egne interesser.

Det er imidlertid ikke dybere og nuancerede psykologiske guldkorn, "Snowpiercer" deler ud af – det er i den letfattelige og underholdende afdeling. Men standarden holder til gengæld også i tredje sæson.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer