• THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • SONIC THE HEDGEHOG 2 nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • HAMMARSKJÖLD i biografen

  • Pinsefilm: PAUL, APOSTLE OF CHRIST se fx på Blockbuster.dk eller dvd kan lånes fysisk på bibliotek.dk

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Action

Skyscraper

Actionfilm med vigtige kerneværdier om familien. Der er masser af action med bulder og brag, men desværre er filmens slutning et antiklimaks.

ActionThriller
Produktionsår: 2018
Varighed: 102 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Rawson Marshall Thurber,
Medvirkende: Dwayne Johnson/The RockNeve CampbellChin Han,
Stikord:
 IT,


Anmeldelse:

Af: Christian Riis Jensen - 13.08.2018GENSKABNING AF KLASSIKERE  

"Skyscraper" er en nytænkning af en række forskellige filmkoncepter, som mange vil kende fra klassikere som "Die Hard" (1988) og "Tårnhøje helvede" (1974). Filmen "kopierer" ikke disse film, men låner bevist filmenes koncepter og bruger dem i en mere moderne version. Det, at hovedpersonen kæmper mod en international terrorgruppe i en høj bygning, kender vi fra "Die Hard", mens filmen især også drejer sig om skyskraberen - et moderne teknologisk vidunder, der pga. terrorangreb bryder i brand, - hvilket minder om "Tårnhøje helvede".

Vigtige kerneværdier
"Kærlighed til sin familie" er en af filmens vigtige kerneværdier. Det tema er også historiens udgangspunkt, da Will (The Rock) egentlig er udenfor bygningen og hans familie indenfor, da katastrofen indtræffer. Han er som sikkerhedsansvarlig for bygningen blevet tildelt en tablet med ansigtsgenkendelse, der kan styre bygningens mekanismer imod brandfare. Bygningens ejer og politiet ved ikke, at tablet'en er blevet stjålet, så Will er eftersøgt, da han har fået skylden for katastrofen.

Dette er endnu en af filmens ligheder med "Die Hard", men også den største forskel mellem de to. For Will er ikke noget overnaturligt menneske eller nogen superhelt, - selvom skuespilleren The Rock har en kropsbygning som en gorilla, - men drives af impulser forårsaget af, at hans familie er i fare. Derfor sætter han sit eget liv på spil, trodser politiets jagt på ham og alskens farer ved at begive sig tilbage ind i bygningen for at redde sin familie fra en grum skæbne.

Will har et proteseben, da han er tidligere elitesoldat. Han stoppede, efter at han fejlbedømte en gidselsituation og derfor førte sin deling af elitesoldater og sig selv ind i et hus, hvor en mand var iført bombevest. Han påtager sig skylden for situationen, men fortryder ikke sin fortid, da han ellers aldrig havde mødt sin kone og fået sine børn. Man ser på flere tidspunkter, at både Will og hans kone har en militær baggrund, når de befinder sig i farefulde situationer eller skal slås mod terrorister.

Filmiske virkemidler
Handlingen foregår i, hvad der skal forestille en 900 meter højteknologisk og avanceret skyskraber, som pludselig bryder i brand. Derfor bruges der store mængder computeranimation. I nutidens film er det ikke unormalt, og animationerne er med til at øge det visuelle indhold, når The Rock's liv gang på gang hænger i en tynd tråd eller, når han springer fra en kran ind i skyskraberen.

Dog skal det nævnes, at filmen har lange perioder med nonstop action, der kan føles lidt for meget. Disse perioder begynder brat og ofte med meget begrænset opbygning, og det tager noget af underholdningen fra det. Derudover er manuskriptet overraskende dovent skrevet, for størstedelen af dialogen er triviel og endda somme tider billig og intetsigende. Overraskelsesmomenterne i filmen er nemme at gennemskue og filmens twist-ending er et antiklimaks. Twist-endingen tømmer fuldstændigt filmens action for energi.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 2.5 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer