• UNSUNG HERO nu på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOYHOOD nu på Netflix udover dvd

  • BIRTHDAY GIRL nu på Blockbuster.dk

  • THE CALL OF THE WILD nu på Netflix udover Disney+, dvd og blu-ray

  • PAST LIVES på dvd og blu-ray

  • THE ZONE OF INTEREST nu på MAX udover dvd og blu-ray

  • ONE LIFE i biografen

Alle anmeldelser - Drama

Skønheden og udyret

Beauty and the Beast

En på alle måder vellykket filmatisering af den kendte Disney klassiker. Alt er velkendt og føles alligevel nyt.

DramaRomanceFamiliefilmTEMA Familiefilm A/7 år
Produktionsår: 2017
Varighed: 123 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 7 år
Instruktør: Bill Condon,
Medvirkende: Emma WatsonDan StevensLuke EvansDanske stemmer:,
Stikord:
 Magi,


Anmeldelse:

Af: Judith Hedager Vestergaard - 16.03.2017FORTRYLLENDE OG MAGISK EVENTYR

26 år er gået, siden Disney lancerede kæmpehittet "Skønheden og udyret", og den er stadig blandt favoritterne. Alt -lige fra den rørende historie om to så forskellige, der finder sammen, til den smukke Oscar-vindende musik - spiller sammen i den originale film, der hentede sin inspiration til historien i et gammelt fransk eventyr.

Fra tegnefilm til live-action
Nu er den så nyindspillet med live-action, altså rigtige mennesker, og det er et fantastisk resultat, Disney har opnået. Med al den magi, eventyret indeholder, siger det sig selv, at der er brugt meget animation, og der er ikke sparet på noget. Hvis man ser bort fra et par små smuttere, er alt gennemført i overdrevent og utrolig detaljeret stil. Det levende slot er ikke alene storslået, men også mærkeligt troværdigt.

Prinsen og bondepigen
Den smukke Belle bliver, efter at have reddet sin far, taget til fange på et fortryllet slot. Prinsen, der er slottets ejer, har i sin koldhjertethed været skyld i, at alle mennesker på slottet blev forvandlet til levende inventar, og han selv til et udyr. Kun en gensidig kærlighedserklæring inden tiden løber ud kan redde dem. Vi oplever gennem filmen, at kærlighed kan forvandle, og at respekt og tillid vokser der, hvor man giver sig tid til se ind bag facaden. Der er lagt flere små guldkorn ind, som fx Mrs. Potts der tager sin del af skylden for, at prinsen blev så hård, som han blev. Ikke fordi hun gjorde noget, men fordi hun netop ikke gjorde noget.

Det kendte er stadig som det plejer
Vidunderlig er det ord, jeg sidder med efter at have set denne udgave. Det kan godt være lidt risikabelt at genindspille en så kendt og elsket film, for vi ved jo alle lige præcis, hvordan det hele skal være. Men det er så vellykket, som det kunne blive. Det er en nyfortolkning, der er ændringer både i replikker, sangtekster og en lille smule i handlingen her og der. Men det er ikke noget, som der ikke var brug for. Det ville også have været for meget, hvis det var 100% magen til, og der synes jeg, de har taget de helt rigtige valg i forhold til, hvad der kan ændres, og hvad der bestemt ikke må. Det er detaljer som fx, hvornår Belles kostumer er helt magen til dem i tegnefilmen, og hvornår det er nyt. Og musikken er intet mindre end fantastisk. Alle de kendte sange er med og bliver udført smukt og levende. Der er ikke taget nogen af de sange med, der blev skrevet, da det blev et Broadway-stykke - om end strofer er lagt ind i baggrundsmusikken - men der er til gengæld skrevet fire nye sange, som supplerer de gamle på god måde.

Skuespillerne tager dig med i teateret
Castet er sat helt rigtigt sammen efter min mening. Emma Watson er betagende som den smukke Belle, Luke Evans er perfekt som den selvoptagne Gaston, og Dan Stevens gør et stort indtryk som udyret. Hele opsætningen og de oprigtige skuespilpræstationer sugede mig med ind i filmen, og jeg følte, jeg havde været i teateret, da jeg kom ud, så levende virkede det. Det er en film, der egner sig både til voksne og de større børn at se. Der er et par scener med ulve, der godt kan virke uhyggelige for de mindre børn. Filmen vises både som 2D og 3D, med originale og med danske stemmer. Hvis du har den mindste lyst til eventyr, så giv dig selv den oplevelse at se denne film, den har min varmeste anbefaling.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.2 af 6. 5 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer