• BOY ERASED nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Action

Skatteøen (serie)

Treasure Island

En rigtig sørøverfilm med alle de kendte virkemidler – en lidt lang, men meget seværdig film til en hyggelig aften i husets bedste sofa.

ActionTEMA Serier
Produktionsår: 2012
Varighed: 173 min.
Censur: 15 år
Instruktør: Steven Barron,
Medvirkende: Elijah WoodEddie IzzardToby Regbo,
Stikord:
 Håb,
 Kamp,


Anmeldelse:

Af: Peter U. K. Jensen - 19.10.2012Så er der sørøverfilm
Hører du til dem, som var ellevilde med filmene om "The Pirates of the Caribbean", så er "Skatteøen" vist lige noget for dig. Det er en rigtig god sørøverfilm, som har alt det, som skal til for at gøre filmen seværdig. Der er gode kampscener, et okay flow og masser af action. Samtidig er filmens historie også ganske god, om end den minder om mange andre gode sørøverfilm!

Filmen i en nøddeskal
I filmen møder vi den unge Jim Hawkins, som ved et rent lykketræf kommer i besiddelse af et skattekort, som tilhører den meget frygtede pirat Kaptajn Flint. Der er udsigt til stor rigdom og lykke, hvis han når målet og får fat i skattene, der venter på en fjern ø. Sammen med sin gode ven begynder rejsen mod De Vestindiske Øer. Undervejs må vores helt modstå mange prøver og bliver sat i flere dilemmaer, men som i alle gode sørøverfilm findes der en vej gennem disse om end det kan være en hård vej …

Venskab og fjendskab
Filmen spiller på den klassiske dobbelthed, hvor Jim Hawkins tvinges til enten at gå i alliance med den legendariske Long John Silver, som i filmen har en dobbeltsidig rolle, eller være tro med sine oprindelige idealer. Men på en skattejagt gælder alle kneb – og måske er de gode ikke så gode og de onde ikke så onde, som man oprindeligt troede. Den unge Jim Hawkins må opgive at være dreng og træder derfor ud som en mand, der tør vælge mellem netop ondt og godt!

En lang film
Filmen varer hele tre timer og det er lang tid – også for en god sørøverfilm. Med fordel kunne instruktøren have kortet en time af filmen uden, at nogen ville beklage sig. Filmen er dog stadig værd at se, da der er masser af god sørøveri og gode naturscener. Så er du til sørøverfilm, så skal du ikke gå glip af "Skatteøen". Filmen kan ses af hele familien og er god til en hyggelig aften på sofaen midt i efterårsmørket …Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

evald, 01-03-22 13:22:
klogere blev jeg ikke eftersom jeg søgte efter BBCs filmserie skatteøen
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer