• PAST LIVES på dvd og blu-ray

  • THE ZONE OF INTEREST nu på MAX udover dvd og blu-ray

  • ONE LIFE i biografen

  • HORIZON - EN AMERIKANSK SAGA (DEL 1) i biografen

  • BABYLON nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • GOLDA nu på Viaplay udover filmstriben.dk, dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Action

Sin City

Kan man bekæmpe vold med vold? Hvor langt kan man nå ved at bruge vold i den gode sags tjeneste.

ActionKrimi
Produktionsår: 2005
Varighed: 119 min.
Censur: 15 år
Instruktør: Frank MillerQuentin TarantinoRobert Rodriguez,
Medvirkende: Bruce WillisClive OwenMickey Rourke,
Stikord:
 Vold,
 Mord,


Anmeldelse:

Af: Sprint Aagaard Korsholm - 11.05.2006Frank Millers berømte tegneserie-roman "Sin City" (syndens by) er kommet som film. En på mange måder meget spektakulær film. Sin City er berømt for dens form, der bl.a. har skaffet denne tegneserie hele seks Eisner Awards - hvilket nok er den absolutte top for tegneserier.

Tegneserien som film
I mange år modsatte Miller sig ethvert tilbud om at filmatisere Sin City. "Sin City er mit barn - min datter. Jeg ville ikke lade hende sejle ned ad floden, som et kvindeligt modstykke til Moses" sagde Miller i et interview med Hans Jørgen Møller i Cannes i år. Miller havde for mange gange oplevet, at når filmindustrien tog over, blev en tegneserie forvandlet til noget helt andet. Men da Robert Rodriguez (instruktør af bl.a. Desperado og Spy Kids) tilbød ham ikke at lave en tegneserie om til en film, men at lave den om til en tegneserie på det store lærred, så slog Miller til. Miller har selv fulgt hele processen som medinstruktør. Og resultatet er fremragende. Sidder man med tegneserierne foran sig, kan man direkte overføre dem til scenerne i filmen, der er næsten 100% computeranimeret, så skuespillerne (f.eks. Bruce Willis) er filmet foran en gigantisk green-screen i en flyhangar.

Filmen er således kunstnerisk set en absolut unik oplevelse. Om ikke andet bør man se den af denne grund, hvis man er til kontrastrig tegneserie-stil i et forrygende tempo.

Den håbløse kamp
Plottet i filmen er egentlig velkendt: den garvede strømer, der tager kampen op mod forbrydere, der både findes i samfundets absolutte bund og absolutte top. Helt konkret kæmper han især mod en rigtig pervers voldtægtsmorder og på at redde én ung pige fra denne person. Undervejs i historien - der ikke har mange kedelige og stille passager! - stifter vi bekendtskab med en del af dem, der lever her i syndens by. Det ser ret håbløst ud: lige meget, hvad man gør, så ender det hele i synd. Eller vil det lykkes vor helt at finde en løsning trods alt? En løsning, der ikke kun bygger på den eminente og uhørt brutale vold, som han ellers benytter sig af?

Naturligvis kan filmen ikke nå at få alle tegneserieromanens detaljer og raffinerede handlingsforløb med - men den er bestemt ikke enkel og triviel. Kan derfor med fordel ses mere end én gang.

Læs også artiklen Kan Sin City blive til Son City?Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 2.3 af 6. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer