• PAST LIVES på dvd og blu-ray

  • THE ZONE OF INTEREST nu på MAX udover dvd og blu-ray

  • ONE LIFE i biografen

  • HORIZON - EN AMERIKANSK SAGA (DEL 1) i biografen

  • BABYLON nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • GOLDA nu på Viaplay udover filmstriben.dk, dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Drama

Ring the Bell

En sportsagent dumper ned i en lille by, hvor kristendommen betyder meget i hverdagen. En dygtige baseballspiller har bedt meget om, at han må vælge rigtigt, når det gælder hans fremtid.

DramaTEMA Kristne filmTEMA Sportsfilm
Produktionsår: 2013
Varighed: 96 min.
Censur: 7 år
Instruktør: Thomas Weber,
Medvirkende: Ryan ScharounAshley AndersonSteven Curtis ChapmanCasey Bond,
Stikord:
 Tro,
 Kald,
 Valg,


Anmeldelse:

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen - 13.08.2013LIVET HANDLER OM VALG
Filmselskabet Provident (Courageous) laver film for at sprede det kristne budskab. Det fylder også meget i "Ring the Bell", hvor en sportsagent dumper ned i en lille by. Også et kvarters koncert med sang og vidnesbyrd af Casting Crowns indgår i filmen.

Den 35-årige sportsagent Rob Decker (Ryan Scharoun) har sit eget sportsagent-firma. Han skelner ikke så meget mellem arbejdstid og fritid. Da han vil have en kollega til at tage ud at få en kontrakt i hus med baseballspilleren Sean Hart, får han et nej. Som begrundelse siger den ansatte, at han skal se sin søns første baseballkamp, for der er mere i livet end arbejde. "Mange af mine klienter har jeg stadig, fordi de ved, at jeg værdsætter Gud, min familie og selvfølgelig dem," siger han.

Robs sekretær overtaler ham til selv at tage ud for at få den kontrakt i hus - og som hun siger: for at tænke over dine prioriteringer. Rob kommer til den lille by Middletown, netop som kirken har en festival. Kristendommen fylder meget i byen, men det er ikke noget, der i første omgang vinder genklang hos Rob. Præsten Steve (sangeren Steven Curtis Chapman) byder velkommen og fortæller, at byen er kendt for æbletærter og baseball - bl.a. stjernen Sean Hart. På et senere tidspunkt får præsten ganske kort fortalt den historie, der fortælles i "End of the Spear", om indianere, der blev omvendt.

Rob bliver indkvarteret i en Bed and breakfast hos en af Middletowns herlige originaler. Han finder også hurtigt ud af, at Sean Hart ikke vil sige ja til en kontrakt, fordi han telefonisk har sagt ja til noget andet. Men Rob giver ikke op. Han får at vide, at Sean bor på et hjem for forældreløse drenge, som ledes af Daisy (Ashley Anderson) og Danny (Casey Bond, "Moneyball").

Filmen har mange gode eksempler på at fortælle om sin tro og at leve som kristen. Forkyndelsen er rimelig bibelsk funderet. Det understreges klart, at frelsen er Guds værk. Han tager imod enhver, der bekender sin synd. Men der skal også træffes et valg. (Det er her, klokken kommer ind i billedet).

Historien er forudsigelig, og samspillet mellem skuespillerne bliver indimellem lidt stift, men filmen fungerer fint på sine egne præmisser. Den har ingen ambitioner om at ligne noget fra Hollywood. En række landsbyoriginaler krydrer det hele med humor, uden at det tipper over i folkekomedie. Vi er nok gået glip af et par pointer, fordi vi ikke ved noget om baseball, men det går ikke ud over forståelsen af filmens budskab.

Lydsporet er hyggelige og iørefaldende sange og melodier i blød gospel-genre. Koncerten med Casting Crowns er optaget til filmen. Manuskriptet er lavet af instruktøren Thomas Weber og Casting Crowns producer, Mark Miller. Baseball-legender som Rick Sutcliffe, John Kruk og Ben Zobrist har også roller i filmen.

Set ud fra en kunstnerisk vurdering vil vi give filmen 3 stjerner. Dialogerne halter en del steder og bliver til lange monologer. Men bedømt som kristen film med gode budskaber og masser at snakke videre om får den 4 stjerner.

Filmen fås ikke med danske undertekster, men med norske (og færøske).Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer