• ORDINARY ANGELS på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOY ERASED nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Action

Rejsen til jordens indre

Journey to the Center of the World

Trevor tager sammen med sin nevø Sean på opdagelse i jordens indre og finder ud af, at der er andet af værdi i livet end teknologien.

ActionAdventureScience fictionFamiliefilmTEMA Familiefilm 11 år
Produktionsår: 2008
Varighed: 92 min.
Censur: 11 år
Instruktør: Eric Brevig,
Medvirkende: Brendan FraserJosh HutchersonAnita BriemSeth Meyers,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: George Critchley - 02.06.2009Med fantastiske 3D-effekter og næsten non-stop action er "Rejsen til jordens indre" en genfortælling af Jules Vernes klassiske fortælling af samme navn. Professor Trevor Anderson (Brendan Fraser) er en videnskabsmand, som undersøger vulkansk aktivitet i hele verden. Han viderefører arbejdet, som påbegyndtes af hans bror, Max, der på tragisk vis døde for nogle år siden under en ekspedition. Trevors ungkarleliv bliver ændret, da nevøen - Max' søn - kommer og bor hos ham en uge. Efter et gennembrud i forskningen, flyver Trevor til Island og tvinges til at tage nevøen Sean (Josh Hutcherson) med. Under den videre udforskning, falder de i en skakt i en vulkan, som - prøv og gæt? - fører til jordens centrum. De udsættes gentagne gange for livsfare, og Trevor og Sean involveres i, hvad de senere kalder en "ekstrem manddomsprøve".

Første gang, Sean og Trevor mødes, er de vildt uenige. Trevor er en typisk single akademiker - hans lejlighed er ét stort roderi, og hans liv er lige så kaotisk. På grund af hans rodede natur, har han ikke set sin nevø i flere år, og det er Sean fornærmet over. Han sidder simpelthen i bilen og spiller computerspil og nægter at møde sin onkel. Da de første gang er alene sammen, siger Sean: "Jeg har ikke lyst til at være her. Så længe du ikke har fyldt køleskabet op med cola og optager min yndlingsserie på tv, gider jeg ikke være her." Senere i flyet prøver Trevor at løse en svær opgave, som han ikke kan løse ved hjælp af de notater, han har lavet på en masse servietter. Sean sukker, ryster på hovedet og tager sin bærbare computer frem. "Hvad laver du?" spørger Trevor. Hånligt svarer Sean: "Jeg surfer på internettet i 10.000 meters højde. Velkommen til det 21. århundrede!"

Læs hele refleksionen Kærligheden som kompas, som denne anmeldelse er et uddrag fra.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.3 af 6. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer