• UNSUNG HERO nu på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOYHOOD nu på Netflix udover dvd

  • BIRTHDAY GIRL nu på Blockbuster.dk

  • THE CALL OF THE WILD nu på Netflix udover Disney+, dvd og blu-ray

  • PAST LIVES på dvd og blu-ray

  • THE ZONE OF INTEREST nu på MAX udover dvd og blu-ray

  • ONE LIFE i biografen

Alle anmeldelser - Drama

Reign over Me

Charlie Fineman er blevet traumatiseret ved tabet af sin kone og sine tre døtre i 11. september angrebet. Han lever nu et trist og sølle liv, men møder så en gammel ven.

DramaTEMA 11. september
Produktionsår: 2007
Varighed: 119 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 7 år
Instruktør: Mike Binder,
Medvirkende: Adam SandlerDon CheadleJada Pinkett SmithLiv Tyler,
Stikord:
 9-11,


Anmeldelse:

Af: Jacob Engholm Bøytler Rahbek - 25.01.2008En lidt trist historie, der fokuserer på en af de mange triste menneskeskæbner efter terrorangrebet mod World Trade Center den 11. september 2001. Sådan kan "Reign over Me" kort beskrives. I filmen følger vi den distræte enspænder Charlie Fineman (Adam Sandler), der for fem år siden mistede sin kone og tre døtre i et af flyene, der fløj ind i World Trade Center. Dette tab har fuldstændig slået benene væk under Fineman, og han lever nu et sølle og indholdsløst liv, hvor det primære indhold er at se film, banke løs på et par trommer og køre rundt i New York på en miniscooter iført et par hørebøffer.

Ganske tilfældigt ramler Fineman ind i sin gamle ven fra tandlægeskolen Alan Johnson (Don Cheadle), der i dag er ejer af en succesfuld tandlægepraksis. Han kæmper dog med at få arbejdet til at hænge sammen med rollen som familiefar, og føler sig låst fast i hverdagen. Først kan Fineman ikke huske Johnson, men langsomt går det dog op for ham, hvem han er. De to tager en kop kaffe på en café, og langsomt begynder de at genopbygge deres venskab. Det er dog en lang process, særligt pga. Finemans meget svingende humør og store psykiske problemer. Han har fuldstændig lukket af for sine følelser omkring sin kone og sine børns død og ønsker slet ikke at tale om det. Det viser sig da også, at den primære grund, til at Fineman vil være sammen med Johnson, er, at han - modsat alle andre - ikke spørger til tabet.

Fineman og Johnson begynder nu at tilbringe en del tid sammen i et forsøg på at genoplive deres ungdomslivsstil. Det viser sig dog, at enhver påmindelse om Finemans smertelige tab gør ham endnu mere utilregnelig og indelukket, og det er flere gange ved at sætte det spirende venskab over styr. De to fortsætter dog med at mødes, hvilket ikke altid sker til Johnsons kones begejstring. Specielt da Johnson en hel nat bliver hos Fineman, bliver der ballade på hjemmefronten, og da Fineman oftere og oftere opsøger Johnson både hjemme og på arbejdet, skaber det problemer.

Om det er grundet begges samtaler med psykologer, skal være usagt, men i alt fald sker der en udvikling i både Finemans og Johnsons personlighed. For Finemans vedkommende i positiv retning, han bliver mere glad og snakkesalig, efterhånden som venskabet udvikles.

Filmen kulminerer i en meget følelsesladet scene, hvor Fineman for første gang fortæller om ulykken, der kostede hans kone og døtre livet, og hvor han grædende sætter ord på sine følelser.

Filmen bruger lang tid på at indføre os i hovedpersonerne, deres liv og tanker, og den foregår i et langsomt tempo. Det giver på den ene side et godt indblik i disse to menneskeskæbner, men på den anden side gør det, at filmen til tider virker lidt langtrukken. Adam Sandler gør det rigtig godt i denne rolle, hvor han, modsat de roller man ellers kender ham i, er meget seriøs.

"Reign over Me" viser os et andet aspekt af konsekvenserne af 11. september, end de film der hidtil har beskæftiget sig med dette emne, som World Trade Center og United 93, hvor der her fokuseres på en af de efterladte, og hvordan tabet har traumatiseret hans hverdag.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer