• STELLA. ET LIV i biografen

  • FLERE RINGENES HERRE-FILM PÅ VEJ

  • DRIVE-AWAY DOLLS nu på dvd og blu-ray

  • DUNE: DEL 2 nu på dvd og blu-ray

  • THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

Radio

Selvom Radio er en sinke, er der en opgave til ham ved fodboldtræningen.

Biografi/baseret på virkelig historieDramaTEMA Sportsfilm
Produktionsår: 2003
Varighed: 105 min.
Censur: Tilladt for alle
Instruktør: Michael Tollin,
Roman/manuskript: Mike Rich,
Medvirkende: Cuba Gooding Jr.Ed HarrisDebra Winger,
Stikord:
 Mod,


Anmeldelse:

Af: Finn Andersen - 08.01.2007Her er den virkelige fortælling om Robert Radio Kennedy, der inspirerede og opmuntrede andre omkring sig – ikke mindst det lokale fodboldhold.

En rørende film – nogle vil nok sige lidt for rørende … Samtidig gør Cuba Gooding Jr. ikke en god figur som retarderet. Han er simpelthen for opvakt i bevægelser, øjne og ansigtstræk. Netop på grund af disse to punkter, har jeg valgt kun at give tre stjerner.

Filmen finder sted i 1976, hvor fodboldtræneren Harold Jones (Ed Harris) træner drengene hårdt, og han har kun lidt tid til sin kone og store datter. Men hans livssyn ændrer sig, da han møder James Robert Kennedy (Cuba Gooding Jr), som er sinke og har indlæringsvanskeligheder.

De opbygger et venskab og lærer hurtigt en masse af hinanden. Harold giver James kælenavnet Radio, fordi han har stor interesse for teknik og altid triller rundt med en radio i sin indkøbsvogn.

Radio bliver først drillet, mobbet – ja endda bundet og spærret inde. Harold bliver skuffet over drengenes opførsel og tager sig af Radio. Snart er Radio fast med ved fodboldholdets kampe. Men stadig ser nogle spillere - og ikke mindst nogle forældre - ned på Radio og mener, at han ikke gavner holdet. Radio bliver snart "hjælpetræner" og hjælper holdet med at klare strabadserne. Trods mobningen viser Radio kærlighed og omsorg mod de andre.

"Inspireret af en virkelig hændelse", står der om filmen. Hvad er så rigtigt? Hvad er historie? Hvad er opdigtet? Hvor meget skal vi tro? I denne film er det ikke så vigtigt. Filmen fortæller om en forskel, som Radio har gjort i andre menneskers liv – ja, i en hel by!

Både instruktør Michael Tollin og forfatter Mike Rich forsøger at bevare fokus på det psykologiske drama frem for at lægge vægt på både trænerens og Radios historie. Det er lykkedes, men altså på en rigelig følelsesladet måde.

Filmen lærer os noget om, hvad det vigtigste er, hvordan Guds skabning er værdifuld, selvom vi ved første øjekast synes, den ser sølle ud. Den lærer os også noget om, hvorledes vi så skal handle. Ikke kun fordi det er det mest humane at gøre, men fordi Gud har handlet først.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 4 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer