• ORDINARY ANGELS på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOY ERASED nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

Patch Adams

Lægen Patch Adams prøver gennem humor at forbedre patienternes livskvalitet.

Biografi/baseret på virkelig historieKomedieTEMA Biografiske film
Produktionsår: 1998
Varighed: 110 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Tom Shadyac,
Medvirkende: Robin WilliamsMonica PotterPhilip Seymour Hoffman,
Stikord:
 Etik,


Anmeldelse:

Af: Johannes Lindbjerg - 21.08.2009Film kan være værd af se af mange grunde. Humor, godt skuespil eller blot en god historie, kan hver for sig få en aften foran fjernsynet til at give god mening. Når man så en gang i mellem støder på en film, der er i besiddelse af det hele, er der lagt i kakkelovnen til lidt af en oplevelse. Det er netop den kombination, der er i denne tankevækkende film, der bygger på virkelige begivenheder.

I 1960'ernes USA møder vi en ung Patch Adams, som i nedtrykt sindstilstand lader sig indlægge på et sindssygehospital. Hans problem er en følelse af tomhed, for han ved ikke, hvad han vil bruge sit liv på. Dette fravær af mening efterlader ham på randen af selvmord, men i mødet med hans medpatienters søgen efter hjælp opdager Patch sit sande kald.

På lægestudiet, hvor Patch Adam ender, møder han et stift hospitalsvæsen, hvor menneskepleje og empati er fyord, og hvor folk uden sygeforsikring ikke får hjælp. Det får Patch til at gøre oprør og det bliver grobrund for hans livs mission. For ved at bryde alle regler og gå i mod alle autoriteter forsøger Patch at vise, at - uanset sygdommens omfang - kan mennesker godt hjælpes – om ikke fysisk så mentalt ved at forbedre patienternes livskvalitet gennem humor og latter.

Skuespillet i denne film er af høj klasse. Robin Williams spiller måske en af sine bedste roller som den unge Patch og hans humor og skuespil er virkelig med til at løfte filmen. I biroller leverer både Monica Potter og Phillip Seymour Hoffman desuden gode præstationer, som er med til at give filmen liv.

Filmen skiller sig egentlig ikke ud ved sin opbygning. Den indeholder alle de ting, som et drama og en komedie skal have, og nogle vil måske på dette punkt kalde den relativ ordinær og meget hollywoodsk. Det, som alligevel får mig til at stoppe op og kalde den en af de bedste, jeg har set inden for genren, er måden, den river folk med på og dens evne til at skabe stemninger.

"Patch Adams" er godt fortalt, og man kan mærke, at den virkelig har noget på hjerte. Filmen er meget alsidighed og kommer godt omkring mange forskellige emner, men bringer dog et realistisk twist med indover, dog uden at blive for hård.

Filmen kan ses af dem, som gerne vil have lidt at tænke over, men samtidig også af dem der gerne vil se en film, der ikke er for tung. "Patch Adams" er instrueret af Tom Shadyac, der også står bag succesfilmen Bruce den Almægtige samt Du almægtige, Evan og Fuld af løgn.

Jeg synes godt om filmen og har givet den 4 stjerner.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.5 af 6. 4 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer