• DEN GRÆNSELØSE nu på dvd og blu-ray

  • LÆRERVÆRELSET nu på filmstriben.dk udover dvd

  • DESPERATION ROAD nu på dvd og blu-ray

  • STOCKHOLM BLOOTBATH nu på dvd og blu-ray

  • THE ROSA PARKS STORY nu på dvd og filmstriben.dk

  • GRAN TURISMO nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Drama

Overcomer

John Harrison er lærer og baseballtræner, men da byens største fabrik lukker, udfordres hans tro, og han må nødtvunget acceptere at træne Hannah, der lider af astma og er på Cross Country-holdet.

DramaAffirm filmsTEMA Kristne filmTEMA Sportsfilm
Produktionsår: 2019
Varighed: 119 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 7 år
Instruktør: Alex Kendrick,
Medvirkende: Alex KendrickBen DaviesPriscilla C. Shirer,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Finn Andersen - 23.01.2020TILGIVELSE DER FORLØSER

I en halvstor by i Amerika lever familien Harrison, hvor begge forældre er lærere på den lokale friskole. Faren John er baseballtræner på skolen, og holdet er inde i en god udvikling, som lover godt for fremtiden. Men så sker der det værst tænkelige: en af de store fabrikker i området lukker og flytter produktionen til en anden stat. 25% af byens indbyggere bliver berørt af flytningen, da mange af skolens elever flytter med deres forældre til fabrikkens nye placering.

Johns baseballhold bliver svækket ved elevfraflytningen, og lærerne må gå 10% ned i løn. John tvinges af omstændighederne til at blive dramalærer og bliver også bedt om at overtage skolens Cross Country-hold - han hader løb! Holdet har kun ét medlem, Hannah, som har astma, og som ikke synes, at hun er god til noget som helst andet. John er frustreret og vred, men hjælpes af sin kone og et uventet venskab med en tidligere løber, og da John hjælper sin præst med et hospitalsbesøg, får han en uventet ven, der bliver til stor hjælp på adskillige måder.

Overbevisende miljøskildring
Filmen viser tydeligt livet i en provinsby, der på mange måder ligner en hvilken som helst by i Danmark. Filmen har en overbevisende skildring af en kristen familie med to tiltalende drenge og deres forældre. Et portræt som på mange måder ligner familier, jeg selv kender. John og hans kone gør det godt som forældre og har de bedste intentioner, men alligevel har deres opdragelse sine mangler.

Der er gjort et godt arbejde med casting af skuespillere, men det virker stereotypt, at en dysfunktionel familie er farvet og af anden etnisk baggrund. Det kunne lige så godt være en hvid familie.

Feel good-film
Mange trosbaserede film slutter godt, og det er også tilfældet med denne film. Dramaet udfolder sig temmelig forudsigeligt, men er alligevel dramatisk og medrivende.

Filmens dramaturgiske problem er efter min mening, at den ikke blot skildrer menneskers liv og tro, men bliver direkte evangeliserende overfor publikum. Hannah bruger også sin far som en slags træner, og skildringen af hendes løb, bliver en lang prædiken, mens filmen derimod andre steder formår at lade forkyndelsen blive en integreret del af handlingen.

Filmens centrale emne er tilgivelse, som bliver vist på rigtig mange måder. Det er et emne vi alle har behov for at tale med om. Hvorfor skal vi tilgive? Hvem får mest ud af tilgivelsen, den der tilgiver, eller den der modtager den?

Hvordan demonstrerer familien Harrison medfølelse og tilgivelse i ”Overcomer”?

Filmen er kommet på dvd og blu-ray.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer