• THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • SONIC THE HEDGEHOG 2 nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • HAMMARSKJÖLD i biografen

  • Pinsefilm: PAUL, APOSTLE OF CHRIST se fx på Blockbuster.dk eller dvd kan lånes fysisk på bibliotek.dk

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Drama

October Baby

Som 19-årig finder Hannah ud af, at hun er adopteret. Men ikke nok med det. Hun er også en mislykket abort. Hun vil gerne finde sin biologiske mor for at få at vide, hvem hun er, og hvorfor hun var uønsket.

DramaTEMA Kristne filmTEMA Ved livets begyndelse
Produktionsår: 2012
Varighed: 109 min.
Censur: 11 år
Instruktør: Andrew ErwinJon Erwin,
Medvirkende: Rachel HendrixJason BurkeyJasmine GuyJohn Schneider,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen - 06.06.2013AT VÆLGE AT TILGIVE
Der er ikke langt mellem tårer og latter i denne film om 19-årige Hannah, der får et chok, da hun får at vide, at hun er adopteret. Og ikke nok med det. Hun er også en mislykket abort.

Hannah besvimer ved en optagelsesprøve på scenen. Hendes far, der er læge, får en kollega til at undersøge hende for at finde årsagen. Kollegaen røber over for Hannah, at alle hendes problemer med helbredet - også de psykiske - har noget at gøre med, at hun blev født i 24. uge. Det har Hannahs forældre ikke fortalt hende, men nu må de rykke ud med historien. Hun reagerer med vrede, fortvivlelse og forvirring. Hun vil prøve at finde ud af, hvem hendes biologiske mor er. Finde ud af, hvem hun selv er. Hvorfor var hun uønsket?

Jason går i klasse med Hannah. De har været venner fra barndommen. Måske er han forelsket i Hannah, men han er også lun på Alanna, som han officielt er kæreste med. Jason har nogle spøjse kammerater, der sætter kolorit på filmen. Når Hannah har brug for et andet menneske, er Jason god til bare at være der for hende. Han presser ikke på med løsninger på hendes mange nye spørgsmål. Også andre personer er gode til at lytte, fx præsten, der i en fortrolig samtale med Hannah lærer hende noget om tilgivelse. Når vi har modtaget tilgivelse fra Gud, får vi også muligheden for at vælge at tilgive andre.

Mange af personerne har etiske overvejelser og problemer, men det tynger ikke handlingen. Et godt manuskript betyder, at meget af det tunge kun antydes. Men det sker uden at tage brodden af de store spørgsmål. Når vi giver fuldt hus af stjerner skyldes det ikke mindst de to instruktør-brødres evne til at behandle dilemmaerne så elegant, at de naturligt glider ind i en film, der også er underholdende uden at blive plat. I et interview har de fortalt, at de tror på styrken i de centrale kristne temaer. Hvis de præsenteres enkelt og ærligt, vil mange finde noget at spejle sig i. Man fornemmer, at det netop er i den ånd, filmen er skruet sammen.

Undervejs er komiske scener med til at løse op for den følelsesladede historie. Som for eksempel da Jason og Hannah af uheldige omstændigheder bliver tvunget til at overnatte på et hotelværelse. De vil ikke sove i den samme dobbeltseng, men hvad gør man så?

Instruktørerne har tidligere lavet musikvideoer - blandt andet for Michael W Smith og Casting Crowns. Jon Erwin har også været med i produktionen af Courageus fra Sherwood-kirken. "October Baby" er de to brødres debut som instruktører af en spillefilm.

Titelsangen "Life is Beautiful" og mange flere fra lydsporet kan høres på YouTube. Gospel/pop-genren gør filmen velegnet til ungdomsgrupper. Selv om der ikke er nogen af personerne i filmen, der står i valget med abort, så er der et klart budskab om, at ethvert liv er underfuldt skabt - fra undfangelsen.

Ideen til filmen fik Erwin-brødrene, da de hørte Gianna Jessen fortælle. Hun overlevede en abort, som hendes mor fik foretaget 7½ måned henne. Gianna Jessen har et stærkt kristent vidnesbyrd, som kan findes på YouTube. Filmen er ikke en genfortælling af Gianna Jessens liv, men hun er et levende eksempel på, at filmens grundlæggende plot er realistisk.

Der er flettet lidt interessant ekstramateriale sammen med rulleteksterne, så det er en god ide at tage dem med.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 6.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer