• ORDINARY ANGELS på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOY ERASED nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Komedie

New Year's Eve

En hyggelig romantisk nytårsfilm. Mange historier er flettet ind i hinanden som en collage over temaet selvransagelse med muligheden for at begynde på en frisk.

KomedieRomance
Produktionsår: 2011
Varighed: 118 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: Tilladt for alle
Instruktør: Garry Marshall,
Medvirkende: Zac EfronHilary SwankAbigail BreslinAshton Kutcher,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen - 11.12.2012Et væld af kendte skuespillere er med i denne romantiske komedie, der foregår nytåret 2011/2012. En hyggelig film, som ikke er mere præget af nytår, end at den kan ses året rundt. Mange historier er flettet ind i hinanden som en collage over temaet selvransagelse med muligheden for at begynde på en frisk.

Claire Morgan (Hilary Swank) står for den årlige nytårsbegivenhed: En lysende kugle skal køre ned fra et højt sted på Times Square i New York. Der opstår tekniske problemer, og mens der arbejdes på at rette fejlen, fylder Claire ventetiden ud med en improviseret tale om at reflektere over livet og tilgive hinanden - at få en ny chance.

To vordende forældrepar konkurrerer om at føde først lige efter midnat, da det udløser en pengepræmie. Kontormusen Ingrid Winther (Michelle Pfeiffer) har lavet en liste med nytårsforsætter. Bybuddet Paul (Zac Efron) vil gerne hjælpe Ingrid med at opfylde listen. Derudover vil han prøve at få Randy til at gøre andet, end at sidde hjemme nytårsaften. Randy lider af anti-nytårs-trip, så det passer ham ikke, at der pyntes op i opgangen, hvor han bor. "Noget andet, der irriterer mig ved højtiderne, er falsk venlighed. I dag har jeg modtaget 50 enslydende sms'er: "Godt nytår". Folk sender bare til alle i deres adressebog." Hvordan det går, da han sidder fast i en elevator sammen med pigen (Lea Michele) fra nr. 5B, er ikke så svært at regne ud.

Som musikalsk indslag nytårsaften kommer den feterede sanger Jensen (Bon Jovi Bon). Han friede sidste år til køkkenchefen Laura (Katherine Heigl), men skippede hende igen, fordi han skulle på turné. Han vil dog gerne vinde Laura tilbage, men det er Laura ikke parat til. Hailey (Abigail Breslin) på 15 år vil gerne mødes med Seth (Jake T. Austin) ved midnatsklokkens slag for at få sit første kys. Det giver hendes mor (Sarah Jessica Parker) ikke lov til.

Så er der Sam (Josh Duhamel), der sidste nytår mødte en kvinde, som han ikke har kunnet glemme. Men hun forsvandt og efterlod sig bare en serviet, hvor hun skrev, at de kunne mødes samme sted igen om et år. Og på hospitalet ligger Stan (Robert de Niro) og er døende, men han har et ønske: At komme op på hospitalets tag, så han kan se den lysende kugle falde.

Det er en verdslig nytårsfejring, men med almenmenneskelige ønsker om tilgivelse, eftertanke og håb. Der er masser af komik - dog falder nogle af historierne, fx de fødende kvinder lidt udenfor. Næsten sidst i filmen synges den meget brugte nytårssang Should Old Acquaintance be forgot - Skuld gammel venskab ...

Filmen er kommet på dvd og blu-ray.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer