• STOCKHOLM BLOOTBATH nu på dvd og blu-ray

  • THE ROSA PARKS STORY nu på dvd og filmstriben.dk

  • GRAN TURISMO nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • INGEN KENDER DAGEN nu på filmstriben.dk udover dvd og blu-ray

  • HVOR FLODKREBSENE SYNGER nu på Netflix udover dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Animation

Monsters mod aliens

Monsters vs. Aliens

Børnevenlig tegnefilmsparodi på 50'ernes science fiction-/horrorfilm, som både børn og voksne kan få noget ud af.

AnimationKomedieScience fictionFamiliefilmTEMA Familiefilm A/7 år
Produktionsår: 2009
Varighed: 94 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 7 år
Instruktør: Conrad VernonRob Letterman,
Medvirkende: Danske stemmer:Stine StengadeLars BrygmannThomas Mørk,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 05.05.2009Egentlig kan man godt sige, at filmen "Monsters mod aliens" handler om en situation, hvor række monstre fra nogle horrorfilm fra 1950'erne og 60'erne bliver sluppet løs igen, fordi der er brug for dem, i kampen mod indtrængende rumvæsener. Er man klar over dette, når man ser filmen som voksen, får den pludselig helt nyt liv og bliver endnu mere fornøjelig at se, end den allerede er.

Kort fortalt handler "Monsters mod aliens" om fem monstre, som holdes fanget af den amerikanske regering. I begyndelsen af filmen møder vi Susan Murphy, som er på vej til kirke, for at blive gift med sin udkårne, en egoistisk tv-vært. Uden for kirken lander et stort meteor lige ved siden af hende, og strålingen fra meteoren ændrer Susans genetiske sammensætning, sådan at hun pludselig vokser og bliver så høj som en skyskraber. Straks efter ankommer militæret, tager hende til fange og placerer hende i samme fængsel som fire andre, velkendte monstre. Da en gal rummand forsøger at invadere jorden ved at sende en stor robot, vælger militæret at frigive de fem monstre inklusive Susan, for at de skal bekæmpe invasionen.

En sidehistorie i filmen foregår i præsidents krigsrum under rumvæsenernes invasion. Kendere af gamle film vil straks bemærke, at dette rum og de ting, der foregår der, er en kopi af og en kærlig parodi af selvsamme krigsrum fra klassikeren "Dr. Strangelove" med Peter Sellers. De ting, der foregår i dette rum, er lige så ukontrollerede, og generalen virker lige så hjernedød som selvsamme i "Dr. Strangelove".

Der er masser af referencer til gamle science fiction- og horrorfilm i "Monsters mod aliens", og det alene gør filmen seværdig for voksne. For børnene er der masser af sjov, action og superflot computeranimation. Referencerne består først og fremmest af, at de fem monstre i filmen er "genoplivninger" af monstre fra filmene "Attack of the 50 foot woman" (den høje pige), "The Blob" (den blå slimklat), "Creature from the black lagoon" (fiskemonsteret), "The Fly" (manden der er muteret til et insekt) og "Mothra" (det gigantiske insekt).

Øvrige referencer filmen igennem består af scener fra diverse film, dels fra førnævnte fem horrorfilm, fx scenen med de to kærester i bilen, dels fra så forskellige film som En ubekvem sandhed og "Independence Day". Og så er der sidehistorien med klare referencer til Peter Sellers geniale komedie, "Dr. Strangelove", fra 1964.

Teknisk og visuelt er der intet at udsætte på filmen. Det er flot, det er Pixar-værdigt og det er sjovt at se, at man har valgt, at menneskenes ansigter mest minder om noget fra hedengangne Mad Magazine-tegneseriehæfter.

Jeg sad i biografen sammen med godt 50 små børn, og selv om filmen er flot og sjov, så er der dog også enkelte scener, hvor jeg mener at 7-års aldersgrænsen nok er lige lav nok. Men heldigvis afløses de heftige actionscener også af masser af sjov – og så selvfølgelig de skønne referencer for os voksne til gamle science fiction-film.

Jeg vil kalde "Monsters mod aliens" en børnevenlig, kærligt ment parodi på science fiction-/horrorfilm fra 1950'erne og 60'erne. Og denne anmelder giver filmen den femte stjerne netop på grund af dette.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer