• THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • SONIC THE HEDGEHOG 2 nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • HAMMARSKJÖLD i biografen

  • Pinsefilm: PAUL, APOSTLE OF CHRIST se fx på Blockbuster.dk eller dvd kan lånes fysisk på bibliotek.dk

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Thriller

Messe for en morder

A Prayer for the Dying

Filmen virker gammel og ligegyldig. Det er en skam, for den har en seriøs tilgang til bibelske temaer som skyld, samvittighed og retfærdighed.

Thriller
Produktionsår: 1987
Varighed: 104 min.
Censur: 15 år
Instruktør: Mike Hodges,
Medvirkende: Mickey RourkeBob HoskinsAlan BatesSammi Davis,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Anders Kronborg - 29.11.2011"Messe for en morder" er en 80'er film. Lad os bare slå det fast med det samme. "Messe for en morder" er en af de film, som bliver vist på DR HD på hverdagsaftner efter kl. 22.00. "Messe for en morder" bliver ikke set af mennesker i dagens Danmark. Det har vi simpelthen ikke tid til. Men engang var det sikkert en stor film. Det er bare 25 år siden.

Hovedpersonen Martin Fallon er en del af IRA's væbnede gren. Han planlægger og udfører aktioner mod britiske militærenheder, men engang går det galt, og bomben rammer en bus med skolebørn. Denne traumatiske oplevelse får konsekvenser for Martin. Martin mister sin overbevisning og rejser til London for at komme væk fra IRA. IRA og politiet jager nu Martin Fallon.

En lokal mafiaboss lover at få Martin til USA, hvis han udfører en sidste likvidering. Det tilbud tager Martin imod, og han likviderer en anden mafiaboss. Uheldigvis er en lokal præst vidne til likvideringen. Mødet med præsten og præstens syn på livet giver Martin Fallon nyt livsmod.

Hvis du har lyst at se en actionfilm eller thriller om IRA, er der indspillet to lidt nyere film: "En fjende iblandt os" (1997) og "Patrioternes spil" (1992). "En fjende iblandt os" med Brad Pitt og Harrison Ford er nok den mest troværdige af de to film, mens "Patrioternes spil" med Harrison Ford nok er den mest kendte.

"Messe for en morder" er ikke nogen seværdig film længere. Den er simpelthen for gammel og ligegyldig. Desværre skæmmes dvd'en af for dårlig lyd- og billedkvalitet.

MEN…

"Messe for en morder" har et kristent perspektiv. Filmen bearbejder fra en lidt skæv vinkel temaer som skyld, samvittighed og retfærdighed. Både Martin Fallon og præsten bliver udfordret af hinanden og den virkelighed, de står i. Et kristent og etisk perspektiv i filmen, som bliver bearbejdet på en seriøs måde. Dette er helt klart med til - på trods af filmens alder - at give filmen kvalitet set fra min synsvinkel.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer