• FURIOSA: A MAD MAX SAGA i biografen

  • GRUNDTVIG Serie på DRTV

  • BLACKBERRY nu på Viaplay udover filmstriben.dk og dvd

  • FULD AF KÆRLIGHED i biografen

  • STELLA. ET LIV i biografen

  • FLERE RINGENES HERRE-FILM PÅ VEJ

  • DUNE: DEL 2 nu på dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Action

Mercy Streets

To tvillingebrødre tvinges til at bytte identitet – og møder begge nådens evangelium derigennem.

ActionDramaAffirm filmsTEMA Kristne film
Produktionsår: 2009
Varighed: 106 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Jon Gunn,
Medvirkende: Eric RobertsDavid WhiteLawrence TaylorStacy Keach,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 16.04.2008I USA er der tradition for, at kristne filmselskaber forsøger at gøre Hollywood kunsten efter og udgive film med et klart, kristent budskab. De fleste af disse film er desværre dårlige, først og fremmest fordi de virker "uægte", og fordi det er klart, når man ser dem, at de ønsker at omvende.

Filmen "Mercy Streets" hører til denne kristne filmgenre. Men i modsætning til de fleste andre af slagsen er der her faktisk tale om en ganske god film.

Historien er spændende, hovedaktørerne spiller godt og evangelieformidlingen er ikke nær så "påklistret" som ellers. Jeg har vist filmen for en del kirkefremmede teenagere, som slugte den råt og havde lyst til at debattere de kristne temaer bagefter.

Filmen handler om to tvillingebrødre. Den ene er præst, den anden forbryder. Da forbryderen kommer i knibe og forfølges af to andre, vælger han at opsøge sin præstebror for at få hjælp. Ved et tilfælde står præstebroderen uden for sit hus, da forbryderbroderen ankommer. I det samme dukker de to forfølgere op, og de forveksler de to. Det ender med, at præstebroren bliver slået ned og slæbt med. Forbryderen bliver tilbage i huset og må nu til at lade som om, han er sin bror. Det er nemmere sagt end gjort, især fordi de er vidt forskellige. Særligt morsomt bliver det, da han til en søndagsgudstjeneste bliver bedt om at holde prædikenen …

Filmen er klippet på en spændende måde, og actionscenerne er tilpas troværdige. I løbet af filmen bliver evangeliet klart forkyndt af præstebroderens kammerat, en kristen politimand. Men ellers er selve handlingen i filmen i sig selv en formidling af evangeliet: To brødre, som begge har lig i lasten, møder Guds nåde på forskellige måder.

Præstebroderen, Jeremiah, forklarer på et tidspunkt sin situation sådan: "I går aftes var jeg tæt på at slå en totalt fremmed ihjel, og jeg aner ikke hvorfor. Min bror hader mig, min kæreste vil ikke giftes med mig, fordi hun ved, jeg har lig i lasten, og den eneste måde, jeg kan få styr på alt det her, er ved at bedrage to fyre, jeg ikke kender, med penge, jeg ikke har."

Filmen egner sig glimrende til en hyggelig aften foran videoen, til undervisning for unge/teenager og til en snak om at møde Guds nåde og barmhjertighed, når vi bærer rundt på tung bagage i livet.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer