• UNSUNG HERO nu på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOYHOOD nu på Netflix udover dvd

  • BIRTHDAY GIRL nu på Blockbuster.dk

  • THE CALL OF THE WILD nu på Netflix udover Disney+, dvd og blu-ray

  • PAST LIVES på dvd og blu-ray

  • THE ZONE OF INTEREST nu på MAX udover dvd og blu-ray

  • ONE LIFE i biografen

Alle anmeldelser - Krimi

Med livet som indsats

Man on a Ledge

Den lille mands kamp mod de store, brutale og korrupte forretningsfolk, som styrer verden.

KrimiThriller
Produktionsår: 2012
Varighed: 102 min.
Censur: 11 år
Instruktør: Asger Leth,
Medvirkende: Sam WorthingtonEd HarrisElizabeth BanksJamie Bell,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 13.02.2012Asger Leth er søn af Jørgen Leth, manden de fleste kender som Tour de France-kommentator. Men filmen ”Med livet som indsats” har intet som helst dansk over sig. Den er en helt igennem typisk Hollywood-actionfilm, hverken mere eller mindre. Til gengæld er man godt underholdt, hvis man – som klicheen lyder – er villig til at slå hjernen fra.

Filmen handler om to brødre, den ene, Nick, spillet af Avatar-stjernen Sam Worthington. Nick er politimand og bliver dømt for at have stjålet en kæmpediamant fra en af byens største (og mest korrupte) forretningsmænd.

Nick stikker af fra fængslet og iværksætter sammen med sin bror et "rigtigt" indbrud, hos forretningsmanden, hvor de vil stjæle diamanten og dermed bevise, at Nick aldrig har stjålet den tidligere og – som det blev påstået – skåret den i tusind stykker.

For at få opmærksomheden væk fra tyveriet – som kræver samme snilde og tekniske kunnen som Ethan Hunt i Mission: Impossible-filmene – lejer Nick et værelse på 21. etage og kravler ud på kanten. Straks folk på gaden opdager ham, har han fået, hvad han ville have: Opmærksomheden væk fra det tyveri, der foregår i højhuset lige ved siden af.

"Med livet som indsats" handler sine steder om den lille mands kamp mod de store, brutale og korrupte forretningsfolk, som styrer verden. Men derudover er der tale om en simpel actionfilm, som bare skal nydes med slik og sodavand.

Den er nogle steder dybt urealistisk – og især de sidste 10 minutter kan man tydeligt mærke, at der er huller i plottet, men det forsøger Leth at få os til at glemme ved at skrue op for actionsekvenserne.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 2.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer