• UNSUNG HERO nu på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOYHOOD nu på Netflix udover dvd

  • BIRTHDAY GIRL nu på Blockbuster.dk

  • THE CALL OF THE WILD nu på Netflix udover Disney+, dvd og blu-ray

  • PAST LIVES på dvd og blu-ray

  • THE ZONE OF INTEREST nu på MAX udover dvd og blu-ray

  • ONE LIFE i biografen

Alle anmeldelser - Action

Maleficent

En Disney familiefilm om den onde fe fra Tornerose, der måske har en god grund til at være ond. Den dystre stemning gør, at nogle børn nok gerne vil have en forælder i hånden.

ActionAdventureGyserRomanceFamiliefilmTEMA Familiefilm 11 år
Produktionsår: 2014
Varighed: 97 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Robert Stromberg,
Medvirkende: Angelina JolieSharlto CopleySam RileyElle Fanning,
Stikord:
 Had,
 Magi,


Anmeldelse:

Af: Sprint Aagaard Korsholm - 10.06.2014Den onde fe – undskyld, konge
Vi kender alle eventyret om Tornerose, som Disney allerede for et halvt århundrede siden filmatiserede med Maleficent som den onde fe, der forheksede prinsessen. Nu har de taget denne mørke skikkelse op og vil fortælle den "virkelige historie".

I den virkelige historie bor menneskene tæt på mosen, der bebos af trolddomsfolk, hvis beskytter er feen Maleficent. Hun er mesterligt spillet af Angelina Jolie, der formår at vise så mange menneskelige følelser kombineret med en fascinerende på én gang ond og samtidig sympatisk attitude. Maleficent beskytter mosen og dens mange fantastiske indbyggere, der alle lever i harmonisk fred og idyl, med sine vældige vinger og magiske kræfter.

Som ung møder hun mennesket Stefan, der som ung spilles af Toby Regho og Michael Higgins, og som voksen af Sharlto Copley. Maleficent spilles i tilsvarende alder af Ella Purnell og Isobelle Molloy. De to forelsker sig, men Stefans begær efter magt får ham til at foretrække menneskenes verden. Her får han muligheden for at blive konge, hvis han dræber Maleficent. Stefan foregiver stadig at være forelsket i Maleficent og bedøver hende på deres kæreste-picnic. Han kan dog ikke få sig selv til at dræbe hende, men skærer hendes vinger af og tager dem med hjem til slottet som bevis på, at hun er død. Dette sikrer Stefan kongeværdigheden.

Den kærlige fe
Maleficent får en ravn (Sam Riley) ved navn Diaval som tjener. Efter behov forvandler hun ham til en mand, en ulv eller en drage, men primært er han "hendes vinger" ved at flyve rundt og være hendes øjne fra luften. På den måde finder han ud af, at kongen har fået en datter, der nu skal døbes. Maleficent møder uindbudt op til dåbsfesten og giver den lille Aurora (Elle Fanning) sin forbandelse: på sin 16 års fødselsdag skal hun stikke sig på en ten og falde i dyb koma indtil hun får et kys af ægte kærlighed.

Stefan er fortvivlet og rasende og sender Aurora ud i skoven, hvor tre ret fjollede feer skal opfostre hende til dagen efter hendes 16 års fødselsdag. Her i skoven følger Maleficent Aurora og hjælper hende mange gange, da de tre håbløse feer ikke har meget forstand på den slags. Efterhånden fatter Maleficent kærlighed til "Det lille bæst", som hun kalder pigen, og pigen betragter hende som sin gode fegudmor. Omkring Auroras 16 års fødselsdag begynder begivenhederne at udvikle sig dramatisk, og alle hovedpersoner ender på slottet i en forrygende kamp, hvor filmen udvikler sig meget anderledes end i det gamle eventyr. Men se den selv og gæt, hvem der kan levere et kys af ægte kærlighed! Det ender med, at de fleste lever lykkeligt til deres dages ende, men både den dystre stemning filmen igennem og de baske scener i slutningen berettiger nok til aldersgrænsen på 11 – men med en forælder i hånden ville jeg godt sende lidt yngre børn i biografen for at se filmen, hvis jeg ved, at de er vant til at skelne mellem film og virkelighed.

Forrygende film
I 3D er der valuta for brillerne, og i det hele taget er det en veludstyret film i bedste Disney-standard. "Maleficent" er lavet rigtig godt med blandingen af at være uhyggelig og kold, varm og spændende. Mosen har et righoldigt liv af forunderlige og skønne og pudsige væsner, men samtidig nogle meget barske krigere, når man skal bekæmpe indtrængende fjendtlige mennesker. De tre fjollefeer leverer lagkage-komik og pudsigheder, mens Diaval tager sig af den mere intellektuelle humor. Stefan er en gennem-ond slyngel og Aurora er så smuk og uskyldig, at det kun findes i eventyr. Så: gennemført underholdning – men med en Disney-morale, der nok er lidt mere avanceret end gennemsnittet. Hvad kan gøre en kærlig person ond? At blive forrådt af sin elskede! Hvad kan gøre personen kærlig igen? At møde ubetinget tillid og kærlighed! Og så en klassiker: den, der vælger magt og rigdom frem for kærlighed, vil sygne hen i en elendig kærlighedsløs tilværelse.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.7 af 6. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer