• ORDINARY ANGELS på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOY ERASED nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Adventure

Madagascar 2

Selvom den har sine sjove sider, er her endnu et bevis på, at man sjældent slipper godt fra at følge op på en succes.

AdventureAnimationKomedieFamiliefilmTEMA Familiefilm A/7 år
Produktionsår: 2008
Varighed: 86 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 7 år
Instruktør: Eric DarnellTom McGrath,
Medvirkende: Danske stemmer:Mick ØgendahlJesper AsholtTrine Dyrholm,
Stikord:
 Had,


Anmeldelse:

Af: Mikael Arendt Laursen - 29.06.2009Hvis du overvejer at se "Madagascar 2", så husk lige at se etteren først - ellers vil du mangle en væsentlig del af historien.

I "Madagascar 2" får vi et kort glimt af løven Alex, der som lille bliver fanget af storvildtjægere i Afrika. Hans far Zuba forsøger at forhindre tilfangetagelsen - men uden held. Vi ser også Alex og hans tre venner som små i den zoologiske have i New York, hvorefter vi er tilbage, hvor Madagascar (den første film) sluttede. Vores venner er stadig på øen Madagascar sammen med lemurerne og de fire pingviner. Her vælger de at sætte et gammelt fly i stand, så de sammen kan tage tilbage til New York. Pingvinerne tror, de har helt styr på alt det med flyet, men det viser sig, at planen ikke er helt skudsikker. Flyet kommer godt nok i luften, men teknikken svigter undervejs, og flyet falder ned. Til at begynde med ved de ikke, hvor de er nødlandet, men efterhånden viser det sig, at de er tilbage, hvor Alex og hans tre venner oprindeligt kommer fra - et sted i Afrika. Her møder de også Alex' far og mor, og gensynsglæden er naturligvis stor. Zebraen Marty, giraffen Melman og flodhesten Gloria møder også deres vilde artsfæller, hvilket både er godt og skidt for dem. Gloria går på jagt efter en kæreste og møder charmøren Moto Moto. Marty kæmper med sit selvværd, da han pludselig ikke er unik mere, men bare én af rigtig mange zebraer. Og Melman har kærestesorger, da han i virkeligheden har været forelsket i Gloria i lang tid, men bare ikke har fået det sagt til hende. Alex kommer selv ud i en voldsom magtkamp i løveflokken, hvor den onde løve Makunga forsøger at få magten fra Alex' far Zuba og Alex selv.

Der sker meget andet i denne film, og alt i alt er handlingen noget mere rodet, end den var i den første film. En lang række parallelhandlinger kæmper om vores opmærksomhed, og ikke alle er lige godt skruet sammen. Efter at have set begge film umiddelbart efter hinanden, sidder jeg med en klar opfattelse af, at denne toer ikke er nødvendig.

Vil du alligevel se "Madagascar 2", så kan du glæde dig over en masse sjove scener og replikker. Pingvinerne er stadig totalt seje - de kaprer blandt andet flere jeeps - og der er en række sjove links til sangerinden Tina Turner, Frihedsgudinden i New York og musicalen "West Side Story". Så endnu engang er det trods alt lykkedes at lave en film, hvor både børn og voksne kan få et godt grin ind imellem.

Rent teknisk har folkene fra Dreamworks også leveret et flot resultat denne gang. "Madagascar 2" er - om jeg så må sige - godt filmet, og flere scener imponerer med en fantastisk vellavet kulisse og dygtigt producerede animationer.

Desværre er der ligesom i den første film lidt for mange kraftudtryk, og de mindste børn vil måske opleve scenen med ofringen i vulkanen som værende lige et nummer for uhyggelig. Sammen med den rodede handling er dette nok de væsentligste forbehold og grunden til, at stjernerne ikke ligefrem kastes i grams til "Madagascar 2".Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer