• STELLA. ET LIV i biografen

  • FLERE RINGENES HERRE-FILM PÅ VEJ

  • DRIVE-AWAY DOLLS nu på dvd og blu-ray

  • DUNE: DEL 2 nu på dvd og blu-ray

  • THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Animation

Luca

Søuhyrerne Alberto og Luca forlader havbunden og forvandles til to drenge i en lille idyllisk italiensk havneby. Pixar har skabt en særdeles underholdende animationsfilm for hele familien.

AnimationAdventureFamiliefilmTEMA Familiefilm A/7 år
Produktionsår: 2021
Varighed: 95 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 7 år
Instruktør: Enrico Casarosa,
Medvirkende: Danske stemmer:Melvin PedersenBertil De LorenziIdun Mealor Olsen,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Christian Riis Jensen - 03.12.2021SØD OG UNDERHOLDENDE 

Historien handler om søuhyret Luca, der bor sammen med sin familie på havbunden. En dag støder han på Alberto, der får pirret Lucas’ eventyrlyst og uskyldige nysgerrighed, så han trodser sine forældres påbud og begiver sig oven vande, op til menneskeverdenen. Oven vande forvandler søuhyrerne sig til almindelige mennesker uden skæl, hale og svømmehud. Derfor kan de forholdsvist ubesværet begive sig rundt blandt mennesker, så længe de ikke får vand på sig. Søuhyrerne, der nu er forvandlet til drenge, tager til en nærliggende havneby, hvor de i mødet med menneskerne får sig en god ven i Giulia og et fjendskab til byens bølle Ercole.

Familievenlig filmoplevelse
Hos Pixar er de rigtig dygtige til at diske op med underholdning for både børn og voksne i deres animationsfilm. Luca er ingen undtagelse. Uanset alder vil man blive revet med af dens muntre og eventyrlystne stemning. Filmen har ikke en historie med en dybere mening - som ellers er klassisk Pixar - og er heller ikke proppet med originalitet. Det er på sin vis en ”sikker bold”, men den anvender mesterligt nogle genkendelige temaer på en sød og familievenlig manér, der gør det til en rigtig god filmoplevelse.

Animationsstilen i filmen lægger ikke alt for meget vægt på, at alt hvad der foregår, skal være realistisk og virkelighedsnært, og alligevel står karaktererne, baggrunden og detaljerne knivskarpt. Der bliver leget med iøjefaldende og livlige farver, som i høj grad bringer karaktererne og deres personligheder til live. Handlingen foregår i Italien, og derfor fornemmer man, at der er lagt særligt mange kræfter i at bringe idyllen ved en lille italiensk havneby til live i animationen.

Personligheden tæller
I løbet af historien udvikler drengene, Luca og Alberto, et venskab, der bliver stærkere af, at det har sine op- og nedture. Drengenes venskab med Giulia og hendes far bærer stærkt præg af, at de gør sig umage med at holde skjult, at de er søuhyrer.

Luca og Albertos søuhyre-race er frygtet blandt mennesker, så de bliver hele tiden nødt til at holde sig fra vand, da det forvandler dem tilbage til søuhyrer. Det er et gennemgående tema i filmen og historiens morale, at selv om mennesker og søuhyrer ikke ligefrem ligner hinanden, så bliver man ikke mindre værd af at være enten det ene eller det andet. Men at det, der karakteriserer et individ, er dens personlighed.

Filmen er kommet på dvd og blu-ray.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer