• ORDINARY ANGELS på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOY ERASED nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Komedie

Love, Wedding, Marriage

En nygift ægteskabsrådgivers forældre vil skilles. Hun vil gerne hjælpe dem, men det går ud over hendes eget ægteskab.

KomedieRomance
Produktionsår: 2011
Varighed: 90 min.
Censur: 15 år
Instruktør: Dermot Mulroney,
Medvirkende: Mandy MooreKellan LutzJames BrolinJane Seymour,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen - 23.02.2012Én ting er at rådgive ægtepar, noget andet er, når det pludselig er éns egne forældre, der trænger til rådgivning - eller når man skal rådgives af andre med henblik på sit eget ægteskab.

Det nygifte ægtepar Ava og Charles har gode forudsætninger for at få ægteskabet til at vare ved. Ava er ægteskabsrådgiver og kender til mange af de gode råd, hvis man ikke kan andet end at skændes: "Tænk tilbage på, da I mødtes. Hvad tiltrak jer hos hinanden? Skiv ned, hvad det var, som gjorde, at I ville giftes. I skal finde de gode egenskaber, som får jer til at forelske jer hver dag."

Avas forældre, Betty og Bradley, har snart 30 års bryllupsdag. De møder pludselig op på hendes kontor for at fortælle hende, at deres tilsyneladende gode ægteskab slår revner. Hendes mor vil skilles. Problemet ligger i en 25 år gammel hemmelighed, som Bradley ikke har fortalt til sin kone. Ava spørger sin mor, om hun virkelig vil forkaste 25 års lykkeligt ægteskab nu? Om ægteskabet har været lykkeligt, ser faren og moren forskelligt på. Avas jødiske far elsker stadig sin kone, og Ava sætter al energi ind på at få sin mor på andre tanker. Hun foreslår forskellige former for terapi - mere eller mindre komiske.

Charles strækker sig langt for at acceptere, at han kommer i anden række nu, hvor Avas forældres ægteskab er i fare. Der må dog være en grænse for, hvad man skal finde sig i, synes han.

Der er ikke de store overraskelser i selve handlingen. Men der er mange tråde at tage op, hvis man vil snakke om at leve "i medgang og modgang". Filmens budskab er, at et ægteskab ikke kører af sig selv, men at der skal prioriteres tid til hinanden. Ligeledes er det en dårlig ide at fortie noget over for ægtefællen.

Der er nogle gode sætninger at hente undervejs. Selv at 'kærligheden har fem sprog' nævnes i forbifarten. Der er nogle tankevækkende sammenligninger med årgangsvin og vinproduktion. Der er også en pointe i spørgsmålet: "Kæmper du for vores ægteskab eller for mig?"

Censuren på 15 år ser vi ikke umiddelbart en begrundelse for. At filmen ikke er relevant for dem under 15 år, er en anden sag.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer