• Film med stikordet OLYMPIADE fx VILJEN TIL SEJR

  • ARGYLLE på VOD på Apple TV+ eller køb på fx Blockbuster.dk

  • CIVIL WAR nu på dvd og blu-ray

  • I WANNA DANCE WITH SOMEBODY nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • A QUIET PLACE 2 på dvd og blu-ray

  • UNSUNG HERO nu på VOD, fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Action

Love and Monsters

Monsterstore insekter har overtaget jorden. I en underjordisk bunker sidder en meget forelsket ung mand, der vælger at gå op på overfladen for at komme hen til sin elskede. Denne livsfarlige mission bliver hans livs rejse.

ActionAdventureKomedie
Produktionsår: 2020
Varighed: 109 min.
Censur: 13 år
Instruktør: Michael Matthews,
Medvirkende: Dylan O'BrienJessica HenwickMichael Rooker,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Sprint Aagaard Korsholm - 03.05.2021KÆRLIGHED GØR MODIG 

Jorden er ikke gået under, da en kæmpemæssig asteroide havde kurs mod den. Men alle de missiler, vi mennesker sendte afsted for at knuse asteroiden, medførte voldsomme kemiske ændringer på jorden. Insekter og bløddyr blev gigantiske og muterede og slog langt de fleste mennesker ihjel. De få overlevende bor nu i underjordiske bunkere spredt rundt i verden. Den unge Joel (Dylan O'Brien) nåede ud af sin hjemby med livet i behold. Det samme gjorde hans kæreste Aimee (Jessica Henwick). Men de endte i hver sin bunker. Nu, 7 år senere, får Joel radiokontakt med Aimee og beslutter stik imod al fornuft, men ganske logisk set med kærlighedens øjne, at begive sig op på overfladen af jorden og gå hen til Aimees bunker. Det virker helt vanvittigt på Joels kammerater i bunkeren. Joel har mildt sagt aldrig vist sig i stand til at slås med kæmpeinsekter, men fungerer som bunkerens kok og radiomand. For dem virker det som en selvmordsmission.

Ikke kun fjender
Oppe på jordoverfladen møder Joel hurtigt monstre, der alle ser ham som en frokost. Men han reddes af nye venner. Først af en hund, der pludselig dukker op og følges med ham og dernæst af en voksen mand, Clyde (Michael Rooker) og en betweenage-pige Minnow, der har lært at overleve på jordoverfladen. Joel er god til at tegne og har udarbejdet et bestiarium, en håndbog med tegninger og beskrivelser af diverse monstre. De to overfladeroverlevere giver ham mange nye ting at tegne og skrive i bestiariet. Minnow lærer ham at skyde med armbrøst og i det hele taget lærer han mange overlevelsesteknikker, som fx at man enten spiser eller sover et sted – aldrig begge dele, for så opsporer sulte monstre én for hurtigt.

Fra pjok til helt
Det skal ikke afsløres. hvordan Joels rejse ender. Rejsen beskriver hans udvikling fra pjok til handlekraftig og modig voksen mand – og senere til en helt, der anfører menneskeheden i dets kamp for at overleve. Undervejs oplever han både kærlighed og sorg, forræderi og sammenhold. Typisk for hans udvikling er, at den altid støttes af andre. Den starter med hans kærlighed til Aimee, den støttes af hans venner i bunkeren og hans nye venner på overfladen (der fx også omfatter en meget empatisk robot). Joel gør det ikke alene – men han gør det. Han skaber en ny vej frem, mens han selv omskabes.

Effektfuld film
At filmen blev Oscar-nomineret til Bedste visuelle effekter siger lidt om kvaliteten af de gigantiske muterede insekter og padder og snegle, vi præsenteres for undervejs. Ligeledes er der mange gode detaljer i de enkelte scener, også med humor og menneskelig varme. Det hæver filmen lidt op over de mange rimeligt velkendte faktorer, der udgør en stor del af materialet i de fleste postapokalyptiske film. Men især er det det, at ”helten” begynder som anti-helt og kun takket være mange gode hjælpere undervejs ender med at blive noget andet.

Kan ses på Netflix.dk.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer