• BOY ERASED nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Komedie

License to Wed

Et komisk kig på ægteskabskurser, hvor Robin Williams ikke lever op til sit tidligere niveau.

KomedieRomance
Produktionsår: 2007
Varighed: 87 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 7 år
Instruktør: Ken Kwapis,
Medvirkende: Robin WilliamsMandy MooreJohn Krasinski,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 25.04.2008Man kunne sagtens forestille sig en fin parodi på vor tids udbud af ægteskabskurser. Stadigt flere kommende ægtepar melder sig til kurser, arrangeret af præster eller kirker, hvor de over flere uger forbereder sig til livet som mand og kone. Det er i sig selv en rigtig god ting.

Samtidig er disse kurser helt oplagte at lave sjov med. Fx i form af parodier, hvor kursets enkelte elementer blæses op i overdimensionerede størrelser, hvor parrene kommer igennem helt overdrevne situationer, og hvor kursuslederen er lige så gakket som… Robin Williams.

Netop skuespilleren Robin Williams er i centrum i filmen "License to Wed", som er et forsøg på at parodiere ægteskabskurserne og samtidig fortælle en sjov historie om ægteskabets genvordigheder. Der burde altså være grundlag for en sjov og måske tilmed lærerig film.

Desværre er resultatet langt fra, hvad det kunne have været. Robin Williams er som altid gakket. Ikke som i hans storhedstid. Slet ikke. Nogen vil måske tilmed mene, at han gør det langt bedre i de seriøse filmroller, han på det seneste har haft ("One Hour Photo", "Insomnia").

Robin Williams spiller præsten, som afholder ægteskabskurser. Han har en lærling, en knægt på vel omkring 12 år, som følger ham overalt. Det unge par, som vælger at gennemgå kurset, spilles af John Krasinski og Mandy Morre. Sidstnævnte er kendt fra filmen A walk to remember, hvor hun spiller en genert kristen pige, der forelsker sig i skolens hotte fyr.

Filmen har enkelte gode elementer. Det er sjovt at se dem passe to savlende robotbabyer og handle ind til brylluppet. Det er sjovt at se sammenstødet mellem dem, svigerfamilien og præsten. Men så er filmen faktisk heller ikke sjovere.

Der kunne være kommet meget mere ud af det, men Robin Williams er simpelthen ikke i sit es, og det forelskede par passer bedre ind i en ungdommelig kærlighedsfilm end i, hvad filmen forsøger at være: en "crazykomedie".Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 2.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer