• ORDINARY ANGELS på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOY ERASED nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Adventure

Legenden om vogterne - uglerne fra Ga'Hoole

Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole

3D-effekterne kommer til deres ret i dette smukke, animerede eventyr om broderskab, loyalitet og magt i et ugle-univers.

AdventureAnimationFamiliefilmTEMA Familiefilm A/7 år
Produktionsår: 2010
Varighed: 95 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: Tilladt for alle
Instruktør: Zack Snyder,
Medvirkende: Danske stemmer:Johannes LassenAmalie DollerupJens Jørn Spottag,
Stikord:
 Krig,


Anmeldelse:

Af: Sprint Aagaard Korsholm - 04.11.2010Jeg var meget fascineret af den computeranimerede film "Happy Feet", da den kom frem i 2006. Historien om kongepingvinen Mumble, som ikke kan synge, men danse. På et tidspunkt i denne ellers så lystige og lyse film, bliver stemningen pludselig meget dyster, og en nærmest psykisk syg Mumble ses låst inde i en zoologisk have, mens den depressivt slår hovedet gentagne gange imod glasvæggen.

Samme overraskende stemningsskift og dybe alvor findes også i "Legenden om vogterne - uglerne fra Ga'Hoole", som er lavet af samme animationsselskab. Og lad mig bare sige: Det er en virkelig flot film og en skøn historie, der fortælles.

Filmen foregår i et ugle-univers, hvor uglerne har hjelme og våben, og hvor uglernes navne og stednavnene minder om noget fra "Ringenes Herre"-universet. Stemningen er således sat lige fra begyndelsen, og man er draget af både universet, historien og den fantastiske grafik. Det er absolut første gang, at jeg har oplevet en film, hvor 3D-effekterne kommer til deres ret og gør filmen til en større oplevelse. Skal du se filmen, så se den i 3D.

Historien om uglerne er baseret på en roman om den unge ugle Soren, der sammen med sine unge venner bliver kidnappet af nogle onde ugler. De flygter og forsøger at finde frem til de legendariske vogtere fra Ga'Hoole – en mytisk gruppe uglekrigere, der har kæmpet mange slag for at redde ugler fra ondskab.

Der er stærke temaer om loyalitet, broderskab og hævn i filmen, og selv om aldersgrænsen er sat til 7 år, så er der – som i snart sagt alle nyere, store tegnefilm – momenter i filmen, hvor det er godt at sidde ved siden af en voksen.

Også som voksen er man både godt underholdt og fastholdt, fordi ugle-universet er så flot og fascinerende, og man føler sig hensat til Peter Jacksons filmatisering af Ringenes Herre. Samtidig er filmen også baseret på spørgsmålet om tro. Vogterne fra Ga'Hoole præsenteres for ugle-børnene som en legende, og det er kun Sorens stærke tro på vogterne fra Ga'Hoole, der gør, at han til sidst finder dem.

Filmen er instrueret af Zack Snyder, som senest blev kendt for den mystiske og mørke superheltefilm Watchmen, og for krigsfilmen "300". Man mærker i høj grad hans fingeraftryk og hans leg med "mørke temaer" i filmen her.

Se også Tillid, trofasthed og mod af Anne Solfrid Brennhovd.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer