• ORDINARY ANGELS på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOY ERASED nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Adventure

Legenden fra dybet

The Water Horse - Legend of the Deep

Familievenlig film om den ensomme Agnus, der får en meget speciel ven. Filmen er en blanding af "E.T." og "Befri Willy".

AdventureFamiliefilmAffirm filmsTEMA Familiefilm 11 år
Produktionsår: 2007
Varighed: 111 min.
Censur: 11 år
Instruktør: Jay Russel,
Medvirkende: Ben ChaplinBruce AllpressEddie CampbellEmily Watson,
Stikord:
 Tab,


Anmeldelse:

Af: Nicola Lee - 24.10.2008"Legenden fra dybet" er baseret på bogen af samme navn, skrevet af Dick King-Smith, der også er forfatter til Babe - den kække gris og andre populære børnebøger. Det er en familievenlig film om en ensom dreng, som får en meget ualmindelig ven. Filmen er en slags blanding af "E.T." og "Befri Willy".

Angus MacMorrow (Alex Etel), en stor dreng, der bor i Skotland under anden verdenskrig, finder et eventyrligt æg. Han tager ægget med hjem, og det ender med, at han i al hemmelighed opfostrer et dyr á la søuhyret i Loch Ness. I takt med, at båndet mellem drengen og den eventyrlige skabning bliver stærkere, udvikler Angus også evnen til at håndtere livets vanskelige og smertefulde sider. Filmen behandler flere temaer.

Da vi møder den unge helt i "Legenden fra dybet", ser vi ham alene og bange. Mens andre børn leger i vandkanten, holder Angus MacMarrow sig på afstand på grund af sin vandskræk. Flashbacks viser, at Angus havde et nært forhold til sin far, men krigen har skilt dem fra hinanden. Angus tilbringer dagen i farens udhus, hvor han forsøger at flygte fra virkeligheden, mens han håber på, at faren skal komme hjem. Mens krigen udkæmpes andre steder, langt borte fra Skotlands bjerge og søer, befinder MacMarrow-familien sig billedligt set i frontlinjen. Angus må finde sin plads i en verden fuld af forandringer, sorg og usikkerhed om fremtiden.

Når det gælder fokus på vigtigheden af venskab, så har "Legenden fra dybet" også et stærkt, eventyrligt element. Det er nemlig et eventyrligt væsen, der bringer MacMarrow-familien nærmere hinanden og forandrer Angus' liv. Ansigt til ansigt med livets barske virkelighed er det ikke kun venskab, der hjælper Angus til at overleve, men også trøsten i at tro på noget, som ligger uden for vores normale erfaringer - ideen om, at der efter smerte og usikkerhed måske følger noget eventyrligt.

Der er måske ikke vandheste i vor verden (så vidt jeg ved), men kristne tror, at der findes mere mellem himmel og jord, end der kan forklares. Det betyder ikke, at troen er baseret på eventyr, den kristne tro har et solidt grundlag i faktiske historiske hændelser. Men kristendommen hævder også, at der findes en åndelig dimension såvel som den fysiske, vi kan se. Nogle gange har vi brug for at se noget, der peger ud over vores normale eksistens, og som giver håb om, at magi eller mirakler kan ske.

Læs hele artiklen Skjulte dybder, som denne anmeldelse er et uddrag fra.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer