• STOCKHOLM BLOOTBATH nu på dvd og blu-ray

  • THE ROSA PARKS STORY nu på dvd og filmstriben.dk

  • GRAN TURISMO nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • INGEN KENDER DAGEN nu på filmstriben.dk udover dvd og blu-ray

  • HVOR FLODKREBSENE SYNGER nu på Netflix udover dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Drama

Jordens søjler (serie)

The Pillars of the Earth

Den imponerende engelske tv-serie skildrer livet i middelalderens England, hvor adel og kirke i det 1100-tallet kæmper om magten.

DramaTEMA Serier
Produktionsår: 2010
Varighed: 420 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: Sergio Mimica-Gezzan,
Roman/manuskript: Ken Follett,
Medvirkende: Ian McShaneRufus SewellMatthew MacFadyenHayley Atwell,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Anette Hedager Nielsen - 07.01.2011ADEL OG KIRKE KÆMPER
Den engelske tv-serie - filmatiseringen af Ken Folletts berømte roman Jordens søjler - er kommet på dvd og har haft dansk tv-premiere. Den har været ventet med længsel, for mange millioner har læst bogen. Her følger et resume af filmen i fire afsnit.

Om første afsnit
England 1120. Borgerkrigen raser, fattigdommen hærger. Adel og kirke kæmper om magten, tronfølgeren dør, og dronningen prøver at rejse en hær i Frankrig. Midt i ragnarok kommer bygmesteren Tom og børn Martha og Albert til en nedbrændt katedral. Tom har også mødt den mystiske Ellen, der har sønnen Jack. Han beslutter at genopbygge den til et pragtværk, der vil give håb for fremtiden.

Om andet afsnit
1100-tallets England hærges af borgerkrig, for prinsesse Mathilde gør krav på konge Stephens trone. Samtidig er den idealistiske bygmester Tom begyndt at opføre sit drømmeprojekt, en storslået katedral, badet i lys, men både den brutale William Hamleigh og den snu biskop, Waleran, forsøger at stille ham hindringer i vejen. Prioren Philip støtter Tom i arbejdet og tager til dronningen for på ny at få markedsrettigheder, så de kan skaffe penge til byggeriet.

Om tredje afsnit
Prior Philip bliver reddet fra galgen, og Jack har også med nød og næppe undgået døden, men faren er langt fra ovre. For kong Stephen og prinsesse Mathilde ligger stadig i krig om den engelske trone, og den skruppelløse duo Regan Hamleigh - Williams mor - og biskop Waleran forsøger at forhandle en fangeudveksling på plads, der kan være til deres egen fordel. Jack bliver bortvist fra byggepladsen og drager til Frankrig for at finde arbejde.

Om fjerde afsnit
Det lykkes Aliena at opspore Jack i Frankrig, og sammen tager de tilbage til England, hvor Jack vil forsøge at færdiggøre Tom Bygmesters katedral. Snart genforenes Jack med sin mor, Ellen, der afslører, hvem det var, der myrdede hans far.

Det er en film, der passer meget godt med mange af de billeder, jeg havde dannet i hovedet, da jeg læste romanen for nogle år siden. Trods de mange barske scener, har det være en god oplevelse at se filmen.

Læs også Johan Schmidt Larsens analyse og refleksioner, Kirken på vildspor, over filmens teologiske og historiske aspekter.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.8 af 6. 4 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer