• THE ROSA PARKS STORY nu på dvd og filmstriben.dk

  • GRAN TURISMO nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • INGEN KENDER DAGEN nu på filmstriben.dk udover dvd og blu-ray

  • LADY BIRD nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • HVOR FLODKREBSENE SYNGER nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • NEXT GOAL WINS på dvd og blku-ray samt Disney+

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

John Adams (serie)

I en miniserie skildres USA's første vicepræsident, John Adams, der var med til at forme den amerikanske uafhængighedserklæring.

Biografi/baseret på virkelig historieDramaTEMA Biografiske filmTEMA Serier
Produktionsår: 2008
Varighed: 482 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: Tom Hooper,
Medvirkende: Paul GiamattiLaura LinneyStephen DillaneJohn Dossett,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Morten Keilow - 28.09.2010I serien om John Adams, USA's første vicepræsident og anden præsident, følger vi gennem 7 x 60 minutter tilblivelsen af de forenede stater, skildret gennem et meget personligt møde med John Adams.

Der tages hul på historien, mens staterne endnu er kolonier under bl.a. England og Holland. En voksende modstand mod disse fjerntliggende regeringer, der fremsatte lov på lov, og havde militær tilstedeværelse for at sikre, at kongen fik sine skatter og afstraffe befolkningen, fører til den amerikanske revolution og senere uafhængighedserklæringen.

Midt i dette står den 35-årige advokat John Adams. Sammen med andre folkevalgte personligheder fra hver koloni - bl.a. Thomas Jefferson og Benjamin Franklin - sammensætter han den første kongres og presser på, for at kolonierne skal erklære sig uafhængige af den britiske trone. Efter briternes exit skal Adams overbevise omverdenen om, at USA er et seriøst foretagende. Han skal rejse penge til den nye nation og samtidig slås med interne politiske stridigheder. Serien slutter, hvor Adams afgår ved døden, 91 år gammel.

På stærkt medrivende vis ser man fødslen af, hvad der i dag, 250 år senere, kaldes "verdens mægtigste land"! I forløbet lærer man meget, der forklarer amerikanske politiske tendenser, som vi europæere har svært ved at forstå, fx modstanden over for "socialistiske" tiltag og andre republikanske standpunkter. Så hvis man har en tørst for historie eller amerikansk politik og kultur set i historisk perspektiv, er denne serie uundværlig – og samtidig god, informativ underholdning.

Serien er bygget på en Pulitzer-vindende biografi John Adams fra 2001, skrevet David McCullogh, og produceret af kabelselskabet HBO i samarbejde med Tom Hanks (der også står bag succesen "Kammerater i krig"). På rollelisten ses Paul Giamatti, Laura Linney, David Morse og Tom Wilkinson.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer