• STELLA. ET LIV i biografen

  • FLERE RINGENES HERRE-FILM PÅ VEJ

  • DRIVE-AWAY DOLLS nu på dvd og blu-ray

  • DUNE: DEL 2 nu på dvd og blu-ray

  • THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Drama

Jesus og Josefine (serie)

Josefine synes, det er meget ærgerligt, at hun har fødselsdag juleaften. Så hun beslutter, at hun vil prøve at få juleaften flyttet.

DramaFamiliefilmTEMA Familiefilm julTEMA Serier
Produktionsår: 2003
Varighed: 480 min.
Censur: Tilladt for alle
Instruktør: Carsten Myllerup,
Medvirkende: Andrea Vagn JensenNicolaj SteenJonathan Werner JuelPernille Kaae Høier,
Stikord:
 Jul,
 Bøn,


Anmeldelse:

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen - 27.11.2009MED ET FADERVOR I PAGT
Julekalenderen i 24 afsnit om Jesus og Josefine er en meget spændende historie, der drager en masse bibelhistorie ind i fortællingen - dog bruger de friheden til at ændre nogle ting. Og her er det forskelligt, om man vil acceptere den frihed, manuskripforfatterne Nikolaj Scherfig og Bo Hr. Hansen har taget, eller ikke.

Den 12-årige Josefine (Pernille Kaae Høier) har fødselsdag juleaften. Hun er træt af, at hun ikke kan få den for sig selv, men skal dele den med Jesus. Josefines mor, Louise (Andrea Vagn Jensen), er præst, så hun har ekstra travlt op til jul. Josefine prøver at skrive til kirkeministeriet, om de vil flytte juleaften.

Josefine har en ven fra klassen, der hedder Oskar (Rasmus Ott). I klassen skal de spille krybbespil, og de må gerne skaffe noget tøj, der passer til stykket. De to går derfor hen til Thorsen (Kjeld Nørgaard), der har en marskandiserbutik. Han virker meget flink, og de finder noget tøj, de kan bruge.

Oskar kunne godt tænke sig, at de skulle være kærester, men Josefine vil hellere have, at de kun er venner. Josefine beder aftenbøn hver aften og beder om, at Oskar ikke bliver ked af, at hun ikke vil være kærester med ham. Alligevel bliver Oskar sur. Josefine går alene hen til Thorsen, og han synes ikke, det er noget problem, at hun ikke har en ven. "Det har jeg aldrig haft, og alligevel har jeg et rimelig godt liv," siger han. Han lader Josefine passe butikken, og hun går på opdagelse i butikken og finder en julekrybbe, der kan bringe hende tilbage til Nazaret på den tid, hvor Jesus var 12 år.

En af frihederne, forfatterne har taget, er at der i Bibelen fortælles om "Pigen fra Nord", der hjælper Jesus med at forstå sin tilværelse. Jesus har overnaturlige evner, så vi på den måde "kommer igennem" nogle af de undere, Jesus gjorde som voksen. Der er mange tankevækkende scener, og især Josefines lillebror, Lukas (Jonathan Werner Juel), kommer med mange humoristiske bemærkninger. Det er også ham, der fortæller Jesus, at han skal dø på korset, for han kender sin bibelhistorie. Det er et minus, at Jesus ikke skildres som helt lydig, men det opvejes af mange scener, der ikke kunne fortælles bedre af en børneklubleder. Det er et stort plus for serien, at aftenbønnen er en naturlig del af hverdagen.

Noget af det stærkeste er at lægge mærke til Thorsens forandring. Først venlig, smuk frisure. Så mere lokkende, mere vild frisure og én, der får én til at tænke på Djævelen. Kampen mellem Josefine og Thorsen i ørkenen, hvor en slange optræder, er også stærk. Og i næstsidste afsnit "Den sidste kamp" er det fadervor, der hjælper børnene mod Thorsen.

Filmen er tilladt for alle. Dog er der er flere uhyggelige scener indimellem - ikke mindst fra afsnit 17 "Bag døren" - og de næste par afsnit - hvor familien er taget til fange i en syg verden under Thorsens opsyn.

Interview med redaktørerne Bubber og Adam Price.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.5 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer