2023 replica rolex online sale.

  • Over 500 af filmogtro.dk's anmeldte film kan ses på FILMSTRIBEN.DK fx SMUKKE SIND

  • RAIN MAN på dvd og blu.-ray

  • Oscarvinder fra 1980'erne ORDINARY PEOPLE på dvd

  • ROM i biografen

  • EN VERDEN UDENFOR nu på HBO udover filmstriben.dk, Viaplay, dvd og blu-ray

  • Oscarvinder i 1970-erne: GØGEREDEN på dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Drama

In the Heights

In the Heights er filmatiseringen af Lin-Manuel Mirandas Broadway stykke af samme navn. Det er derfor en musicalfilm med stort M. Unge mennesker prøver at finde deres plads i livet.

DramaRomance
Produktionsår: 2021
Varighed: 143 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: Tilladt for alle
Instruktør: Jon M. Chu,
Medvirkende: Anthony RamosCorey HawkinsLeslie Grace,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Christoffer Winther West - 19.10.2021HOME IS WHERE THE HEART IS 

I den farverige New Yorker ghetto 
I "In the Heights" følger vi de fire hovedpersoner Usnavi, Benny, Nina og Vanessa, der synger og danser sig igennem en flamboyant og farverig tilværelse i det lille fattige kvarter the Heights i New York city. Usnavi (Anthony Ramos), som er filmens egentlige fortæller og hovedperson, lever et stille liv som ejer af den lokale kiosk på hjørnet. Her spinker og sparer han for at kunne få råd til at købe sin fars gamle strandbar i sit egentlige hjemland, Den Dominikanske Republik. Der er dog bare lige det, at Vanessa stadig bor i området. Også selvom hun kæmper for at komme væk og slå igennem med hendes tøjdesign.

Nina, som er gode venner med dem begge, kæmper også for at finde sine ben i verden væk fra the Heights. Hende møder vi, da hun kommer hjem efter at have færdiggjort første semester på et stort universitet langt væk - men der er flere ting, der trækker, og spørgsmålet er, om hun nogensinde kommer tilbage. En af de ting, der trækker, er den gamle flamme Benny - hvilket er virkelighedens ironi, da han oprigtig vil hende det bedste, og derfor er splittet mellem at ville sende hende tilbage til skolebænken og at beholde hende i byen pga. den kærlighed, de begge føler. Det store spørgsmål er, hvor det hele ender - hvad skal der ske med personerne, og hvor ender de med at finde deres hjem, eller plads i tilværelsen?

Kampen for at finde hjem
Fælles for filmens hovedpersoner er, at de alle er unge mennesker, der prøver at finde deres plads i livet. De har alle forskellige drømme, og selvom de ikke urealistiske, så føles de hurtigt sådan, når man vokser op i en ghetto i New York, hvor social ulighed er stor, og raceproblematikker lurer lige rundt om hjørnet. Da USA er USA, kan man ikke fortælle sådan en historie uden at blive en smule politisk, og den sociale arv, de unge mennesker stirrer ind i, er et bagtæppe for historien og de udfordringer, de møder på vejen til deres moderne amerikanske drøm. Når det så er sagt, er filmens egentlige mål slet ikke at være politisk, og derfor skal man heller ikke tænke den som mere end en sød romantisk musical. Det er både godt og skidt - godt, fordi det gør det til en mere let og hyggelig oplevelse, som flere mennesker vil kunne nyde og forholde sig til. Skidt, fordi det hele bliver lidt tandløst. Den romantiske spænding er filmens egentlige omdrejningspunkt, og når hovedpersonerne møder raceproblematikker, tjener det kun til formål at afspejle den virkelighed, latinamerikanere møder i USA.

Musical eller film
"In the Heights" er Lin-Manuel Mirandas første Broadway musical, og selvom den også har fået mange priser og god omtale i hjemlandet, så er det ikke overraskende, at han gav sig i kast med at lave det til en rigtig film, efter den massive succes, han oplevede med Hamilton. "In the Heights" er da også en rigtig god musical, og hvis man er til den genre, så er det et must-see. Farverne, koreografien og sangene er helt fantastiske! Det er flot sat op, og jeg kan ikke huske at have set en så godt gennemarbejdet musicalfilm nogensinde. Det ændrre dog ikke på, at den både føles lang, men også helt vildt forjaget i sin historiefortælling. Det er en mærkelig kombination, men skyldes formentlig bare det, at det er vanskeligt at fortælle fire menneskers individuelle historier, synge mange sange og danse helt vildt henrivende inden for en fornuftig tidsramme. Og så fornuftig er tidsrammen heller ikke endt med at være, filmen varer 2 timer og 20 minutter. Hvilket, efter min mening, er for langt. Omvendt kunne man ikke have gjort den kortere - og hvis man havde brugt 20-30 minutter mere på at komme i dybden med historien, havde det formentlig været en meget bedre film.

Et lille, men langt pletskud
Alt i alt er "In the Heights" en god film, på sine egne præmisser. Den er fremragende til dig, der synes musicals er fede, og som ikke har noget imod at kærlighedshistorier er letbenede. Den er utroligt godt lavet, instrueret og produceret, og udover nogle få grimme ord, så er der ikke antydningen af vold og andet ubehag. De mindste vil nok ikke synes den er spændende, men hele familien kan sagtens se den. Fordi den snubler i historiefortællingen, får den kun 4 stjerner - men hvis man er glad for musicals, så skal man da helt sikkert se den!

Filmen er kommet på dvd og blu-ray.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer